551
712 shares, 551 points

Lumea este plină de locuri minunate, unele de o frumusețe rară și altele care sunt atât de ciudate încât ai impresia că nu sunt reale. Dacă îți place să vizitezi obiective turistice neobișnuite, atunci noi îți prezentăm 10 dintre cele mai ciudate locuri din lume, pe care trebuie să le vezi ca să crezi că există în realitate.

The Giant’s Causeway, Irlanda de Nord

În urmă cu 60 de milioane de ani a avut loc o uriașă erupție vulcanică ce a scuipat bazalt topit, care apoi s-a solidificat și s-a contractat pe măsură ce s-a răcit, creând forme ciudate ce pot fi admirate și în ziua de azi, pe coasta nordică a Irlandei de Nord. Sunt aproximativ 37.000 de coloane poligonale, cu forme aproape perfecte în jurul cărora s-au țesut o mulțime de legende. Mai exact, localnicii spun că aceste coloane au fost create de giganți, de unde și numele de Giant’s Causeway.

Sunset at Giant s Causeway in North Antrim, Northern Ireland

Pamukkale, Turcia

Un remarcabil loc de patrimoniu UNESCO din sud-vestul Turciei, Pamukkale sau Palatul de Bumbac îți va tăia respirația din prima clipă. O vizită la Pamukkale include și o incursiune printre ruinele antice de la Hierapolis, un fost oraș antic construit în jurul acestui sit. Totuși, nimic nu se compară cu panoramele de la apus, când apa se scurge lin în cascade peste terasele albe de travertin, învăluite în nuanțele trandafirii ale ultimelor raze de soare.

Insula Socotra, Yemen

Separată de continentul african mai bine de 6 milioane de ani în urmă, această insulă izolată seamănă cu decorul unui film SF. Biodiversitatea unică și fascinantă din Insula Socotra înseamnă că aici vei găsi plante și copaci care nu se află în niciun alt loc din lume. Cei mai cunoscuți sunt copacul-sticlă și bătrânii copaci dragon, cu trunchiurile lor răsucite și bizare.

Munții Tianzi, China

Aflate în nord-vestul provinciei Hunan din China, aceste stânci ascuțite din calcar cu forme dubioase sunt unele dintre cele mai ciudate locuri din Asia. Stâncile Munților Tianzi sunt acoperite cu vegetație bogată și deseori sunt învăluite în ceață. Un funicular îi duce pe curioși până în satul Huangshi, iar de acolo poți parcurge diferite trasee de drumeții de unde poți admira panorame incredibile cu Munții Tianzi, a căror nume se traduce prin “fiul Paradisului”.

Lacul pătat, Canada

Venerat de cultura Okanagan de sute de ani, Lacul Pătat din British Columbia formează un peisaj cel puțin bizar. În timpul verii, apa lacului se evaporă și apar mici piscine de minerale cu diferite culori. Pentru a admira Lacul Pătat în toată splendoarea sa, trebuie să ajungi pe Highway 3, la nord-vest de orășelul canadian Osoyoos.

Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-10-locuri-ciudate-pe-care-trebuie-sa-le-vizitezi-ca-sa-crezi

 


Like it? Share with your friends!

551
712 shares, 551 points

Comentarii

comentarii