529
492 shares, 529 points

Probabil mulţi dintre voi ştiu că China este ţara cea mai populată din lume, vedeţi şi alte ţări cu populaţie mare care vă pot surprinde prin faptul că sunt în această listă. Acestea sunt 25 cele mai populate ţări din lume.

25. Birma/Myanmar (51 milioane)

Deşi un recensământ exact e greu de obţinut în această ţară având în vedere că ea are o cea mai slabă dezvoltare a infrastructuri din lume, cele mai recente statistici raportează o populaţie de aproximativ 51 de milioane.

24. Africa de Sud (54 milioane)

Cu 11 limbi oficiale Africa de Sud este o ţară diversă cu oameni din medii diferite şi în ciuda unui trecut nestabil ea a reuşit să devină cea mai mare economie din Africa.

23. Italia (60 milioane)

Cu una dintre cele mai mici rate a natalităţii din Europa, Italia nu poate deţine acest loc pentru mult timp.

22. Marea Britanie (64 de milioane)

În mare parte ca rezultat al imperiului, Marea Britanie a devenit un amestec de culturi. Combaterea problemei emigraţiei a devenit importantă în ultimii ani dar aceasta rămâne în continuare o puternică sursă de creştere a populaţiei.

21. Franţa (66 milioane)

Un jucator cheie în politica internaţională şi una dintre ţarile cele mai populate din Europa, Franta a devenit un amestec de culturi, similar ca si vecinul său nordic, Marea Britanie.
Franţa a fost istoric naţiunea cea mai numeroasă din Europa. În timpul Evului Mediu mai mult de un sfert din populaţia totală a Europei o constituiau francezii, prin secolul al 17-lea aceasta a scăzut uşor până la o cincime. Începând cu secolul 20, alte naţiuni europene, aşa ca Germania şi Rusia, au ajuns şi întrecut Franţa.

20. Thailanda (67 milioane)

Ca singura ţară din Asia de sud-est care a scăpat de dominaţie colonială, Thailanda are o lungă istorie de budism, monarhie şi regulă militară. Programul de planificare familială sponsorizat de guvern a dus la o scădere dramatică a creşterii populaţiei de la 3.1%  în 1960, la aproximativ 0.4% astăzi.


Read more: https://inbors.com/cele-mai-populate-tari-din-lume/ 

Like it? Share with your friends!

529
492 shares, 529 points
romtur.ro

Comentarii

comentarii