566
862 shares, 566 points

Mokum (pseudonimul evreiesc al orașului Amsterdam) este o destinație atât de complexă, încât merită vizitată de mai multe ori pentru a asimila frumusețea acestui oraș. Trebuie să bifezi măcar câteva din cele 1.281 de poduri și miile de căsuțe boeme care sunt susținute de peste 11 milioane de bârne de lemn. Pe lângă toată acestea, se adaugă locurile pe care numai un local ți le-ar putea recomanda.

Am sugerat câteva locuri mai puțin populare pentru turiști, pentru că nu fac parte din itinerariile clasice și care pot fi vizitate în orice sezon. Dacă ați mai fost în Amsterdam sau ați vrea să explorați și locuri mai puțin cunoscute, vă invit să urmăriți această lista.

1. Micropia – singurul muzeu de microbi din lume

Dacă ești puțin pasionat de microbiologie sau îți pasă de lumea microscopică ce ne înconjoară, asta este un loc pentru tine. La Muzeul Micropia sunt prezentate bacteriile și virușii din natură, din casă noastră, corpul nostru și așa mai departe. Vei fi fascinat să afli că oriunde te duci, plimbi cu tine aproximativ 100 de trilioane de microbi care își fac treaba în timp ce tu îți vezi de viață. Microbul meu preferat este “ursul de apă” (tardigrade), poate cel mai faimos și rezistent microb, motiv pentru care a fost trimis și în spațiu în 2007. Micropia mai are și un cafe restaurant în incinta muzeului cu o priveliște către curtea interioară a grădinii botanice, care se află chiar lângă Muzeul Micropia.

2. Cartierul “De Pijp”

Cartierul pe care l-am descoperit din greșeală, rătăcindu-mă prin Amsterdam, este un cartier rezidențial, fost cartier al clasei muncitoare, ce te va surprinde prin elementele boeme și cosmopolitane ce îl caracterizează. De Pijp freamătă de oameni tineri, cafenele și restaurante, de aceea inspiră un aer dinamic. Nu se pot spune foarte multe despre acest cartier, ci trebuie văzute cu ochiul liber.

3. Canale nedescoperite

În Amsterdam există 165 de canale, toate având caracteristicile lor aparte. Trebuie să bifezi măcar zona centrală, care este organizată sub formă de pânză de păianjen inegală, deci destul de ușor încât să le descoperi pe toate într-un mod organizat. Canalele sunt foarte frumoase atât ziua, cât și noaptea, atât vara, cât și iarnă, deci nu-ți face griji că nu vei fi impresionat.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-5-locuri-mai-putin-populare-de-vizitat-in-amsterdam-in-orice-anotimp


Like it? Share with your friends!

566
862 shares, 566 points

Comentarii

comentarii