529
492 shares, 529 points

Până să ajung pe o insulă grecească, nu mi-am imaginat că există locuri atât de frumoase atât de aproape de România. Mă gândeam mereu că trebuie să străbat jumătate de glob și să aterizez pe vreo insulă din mijlocul oceanului ca să văd plajele alea exotice din filme. Când am ajuns în Thassos însă, am aflat că locurile frumoase sunt unde nici nu te aștepți. Și nici nu trebuie să cheltui o avere ca să te bucuri de ele.

Dacă ajungi și tu în Grecia, în Thassos, nu trebuie să pleci de acolo până nu faci un tur de insulă. Fie că mergi cu mașina proprie sau cu una inchiriată, fie că iei autobuzul sau cu un scuter, trebuie să știi că nu e deloc complicat să vezi aproape toată insula în câteva zile. Șoseaua ce înconjoară Thassos-ul are vreo 90 de kilometri, asta ca să-ți faci o idee despre cât de mic este paradisul ăsta grecesc.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για thassos beach

Potos

Eu am pornit traseul meu din Potos, satul în care m-am și cazat. Potos era pe vremuri un simplu sat de pescari dar în ultimul timp localnicii trăiesc din turism. Și trăiesc bine. Rezervă-ți o zi pentru locul ăsta și ia la picior aleile înguste, încearcă mâncarea tradițională în taverne, stai vreo două ceasuri la plajă și bucură-te de viața de noapte de aici. Tavernele sunt pline toată noaptea și ai ocazia să vezi cum turiștii laolaltă cu localnicii încing dansuri tradiționale și  petrec până dimineața, la răsărit.

Potos

Mănăstirea Arhanghelului Mihail

Din Potos până la mănăstire sunt vreo 13 kilometri șerpuiți pe serpentine. Dacă mergi cu autobuzul, așează-te pe partea dreaptă ca să vezi marea pe tot parcursul drumului. Dacă ai rău de mașină și curbe strânse, fă-ți curaj pentru că nu trebuie să ratezi drumul ăsta. E aproape la fel de spectaculos ca și cel de pe Coasta Amalfi.

Coasta Thassos

Mănăstirea Arhanghelului Mihail este cu adevărat un loc spectaculos pentru că e cocoțată pe stâncă, la mare înălțime deasupra mării. La intrare primești o pelerină și o fustă dacă vii aici în maiou și pantaloni scurți. Când ajungi însă pe terasă, deasupra mării, uiți că ești îmbrăcată în niște cârpe deloc asortate. Personal, cred că priveliștea de aici merită orice efort.

Αποτέλεσμα εικόνας για manastirea arhanghelului mihail

Siturile arheologice Aliki și cariera de marmură

Continuând drumul pe coastă, la doar 5 kilometri de mănăstire, ajungi la siturile arheologice Aliki. Se spune despre ele că sunt ruinele vechiului port prin care se exporta marmură încă din secolul VI î.Hr. Eu am mers acolo cu un ghid român care mi-a spus pe îndelete povestea coloanelor ionice din marmură albă șlefuită de vânt și ploi, despre micul cimitir și templul lui Apollo.

Siturile arheologice Aliki


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/plaja/5-motive-sa-iubesti-insula-thassos.html


Like it? Share with your friends!

529
492 shares, 529 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
50
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
30
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
20
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
10
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF