539
592 shares, 539 points

Când am ales să mergem la Napoli pentru un city break am făcut-o cu inima strânsă, cu așteptări joase și cu resemnarea că doar voi mai bifa un oraș din Italia. Imaginea eronată pe care o aveam despre Napoli înainte de a ajunge aici se reducea la străzi murdare și organizații mafiote care controlează un oraș lăsat în paragină (eventual și 2-3 împușcături ca în Nașul). Pentru cei încăpățânați aceasta poate fi imaginea avută și după ce vizitează orașul. Dar eu am descoperit nenumărate motive pentru a alege Napoli pentru un city break.

1. Pizza

Se știe că Napoli este locul de naștere al pizzei și într-adevăr aici am mâncat cea mai bună pizza. Fie că alegerea a fost faimoasă pizzerie Da Michelle din Eat, Pray, Love sau o altă pizzerie cu tradiție, papilele gustative erau în al nouălea cer!

2. Pompei și Ercolano

La mai puțin de o oră de mers cu trenul de Napoli se află cele mai bine păstrate urme ale istoriei: 2 orașe antice conservate sub cenușă care ne lasă să vedem cum trăiau de fapt romanii. O vizită aici este ca o întoarcere în timp.

3. Muzeul de arheologie din Napoli

Cenușa vulcanică a conservat nu doar cele două orașe în care locuiau romani, ci și obiectele lor și chiar corpurile, așa cum au fost ele surprinse de erupția vulcanului în anul 79 – cu expresia groazei întipărită pe chip. Toate se pot vedea la Muzeul de Arheologie din Napoli.


Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-7-motive-sa-alegi-napoli-pentru-un-city-break


Like it? Share with your friends!

539
592 shares, 539 points

Comentarii

comentarii