551
712 shares, 551 points

În timpul vacanței mele în Belgia din decembrie, am ajuns să vizitez câteva târguri de Crăciun frumoase, dar favoritul meu a fost cel din Gent. Deși nu am avut la dispoziție decât o zi, am reușit să explorez tot centrul istoric al superbului oraș unde se întindea și târgul de Crăciun. De la preparate delicioase, suveniruri simpatice și muuuultă ciocolată caldă, târgul de Crăciun din Gent este locul perfect în care să intri în spiritul sărbătorilor.

Unde și când are loc târgul de Crăciun din Gent

Târgul de Crăciun din Gent a fost inaugurat în 8 decembrie și va rămâne deschis până în 7 ianuarie. Eu am ajuns în Gent chiar a doua zi după inaugurare, așa că găsit o mulțime de spectacole și evenimente speciale, dar și foarte mulți turiști fascinați de întregul eveniment.

Orar târgul de Crăciun din Gent

  • luni – joi: 12 – 00
  • vineri, duminică: 12 – 01
  • sâmbătă: 11 – 01
  • 25 decembrie, 1 ianuarie: 14 – 24
  • 24, 31 decembrie: 11 – 17

Târgul de Crăciun din Gent se întinde pe majoritatea străzilor din centrul istoric al orașului, de la Sint-Baafsplein, de-a lungul Botermarkt și Klein Turkije până în Korenmarkt. Întregul cartier se îmbracă de sărbătoare, inclusiv DonkersteegGroentenmarkt și Sint-Veerleplein.

Ce am găsit la târgul de Crăciun din Gent

Târgul de Crăciun din Gent este mul mai restrâns decât cel organizat în Bruxelles, dar asta nu înseamnă că nu vei avea ce să faci aici. În primul rând, vei găsi peste 140 de căsuțe cu suveniruri, decorațiuni de sărbători, haine de iarnă călduroase și alte obiecte realizate manual. De asemenea, o mulțime de vânzători te vor tenta cu miere organică și o mulțime de feluri de muștar, multe dintre ele de care nici măcar nu am auzit.

În fața Bisericii Sf. Nicolae este amenajată o roată uriașă, similară cu cea din târgul de Crăciun din Bruxelles, de unde te poți delecta cu peisaje incredibile peste întregul oraș. Deși nu sunt mare fană a înălțimilor, mi-am luat inima în dinți și am făcut o tură cu această roată. Biletul a fost 7 euro, dar a meritat din plin. Panoramele sunt excepționale.

Dacă vrei să te încălzești câteva momente, poți să faci o vizită la Moose Bar, una dintre cele mai populare atracții ale târgului de Crăciun din Gent, în fiecare an. Moose Bar este un bar acoperit decorat cu o mulțime de luminițe, unde atmosfera este întreținută până la miezul nopții de un DJ.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-atmosfera-de-sarbatoare-la-targul-de-craciun-din-gent


Like it? Share with your friends!

551
712 shares, 551 points
romtur.ro

Comentarii

comentarii