552
722 shares, 552 points

Am revenit in Bali, cu aceeași firma de ferry, însă pe o barca mult mai mică și mai rapida, cu un scurt popas pe Nusa Lembongan, insula dintre Nusa Penida și Bali.

In port eram așteptați de un șofer, rudă cu domnișoara de la Recepția hotelului din Nusa Penida. Noi nu aveam nimic pregătit pentru transferul spre Ubud, urmând sa căutam taxi când ajungem in port, însă fata ne-a dat soluția salvatoare.

Omul era departe de a fi șofer profesionist, încurcând traficul, mergând foarte încet și având emoții pe serpentine atunci când am urcat in altitudine. De aceea am refuzat să-l mai contactăm pentru drumul spre aeroport.

Pot să spun, fără îndoială, că Bali este cel mai frumos loc în care am ajuns până acum, dar experiența nu este completă dacă nu alegi și un hotel pe măsură. În general nu pun mare preț pe cazare, dorind doar curățenie și o amplasare cât mai ok. Bali dispune însă de hoteluri fantastice, iar cazarea într-un astfel de loc reprezintă o experiență în sine.

Pentru că nu reușeam să ne hotărâm la o variantă, fiecare oferind ceva unic, diferit, am ales să ne cazăm în 2 hoteluri diferite, câte 2 nopți la fiecare.

Primul pe listă a fost Nandini Jungle Resort, un resort fantastic, situat în inima junglei balineze, la 20km de centrul orașului Ubud. Am fost primiți excelent, cu băuturi și ceaiuri, după care am coborât cu telefericul către vila nostră. Întregul complex este format din mai multe rânduri de vile, ce coboară din ce în ce mai mult către râul din junglă. Noi am fost cazați la ultimele.

Vila este superbă, mare și curată, iar priveliștea face toți banii. Dacă ai noroc, poți fi vizitat de maimuțe, care mai ajung uneori pe balcoanele turiștilor.

Lângă noi aveam jacuzzi-ul și una dintre zonele de spa. Tot de aici se coboară către râu și cascadă, care se află tot pe proprietatea hotelului. Puteți avea parte de ședințe de yoga, sau de un masaj relaxant chiar lângă râu. În plus, managerul hotelului ne dădea garanții că respectiva cascadă are efecte miraculoase pentru femeile ce vor să devină mămici 🙂

Piscina este foarte mare, însă ne-am bucurat de ea doar în prima noapte, pentru că în următoarea ne-am întors mult prea obosiți. Priveliștea asupra junglei este senzațională de aici! Aveam și un masaj de 15minute gratuit, din partea hotelului, însă nici de acela nu am mai avut timp. Am primit însă un mini-tort cadou, pentru luna noastră de miere 🙂 un gest foarte drăguț din partea lor.

Micul dejun este bun, nu extraordinar, însă destul de diversificat. În rest nu am mâncat la restaurantul hotelului, pentru că tarifele erau exagerate. Profitând de faptul că se află la distanță destul de mare de oraș, hotelul și-a permis să pună prețuri foarte mari la mâncare.. sau poate chiar merita, nu știu. Însă o salată la aproape 20 dolari pare totuși exagerat.

Aceasta este unica problemă a acestui hotel, fiind departe de Ubud, ori dai bani mulți pe mâncare la hotel, ori iei un taxi către oraș. Dacă sunteți mai multe persoane se merită varianta cu taxiul, un drum fiind cam 10 dolari.

Hotelul oferă și un shuttle care duce până în centrul Ubud, însă acest serviciu este oferit doar la ore fixe, iar ultima cursă este pe la ora 18. Dar aceste lucruri sunt de așteptat când te cazezi în mijlocul junglei. Este totuși un resort care îți poate oferi tot ce ai nevoie, deci te poți relaxa aici timp de 7 zile, fără a avea nevoie să părăsești incinta.

Serviciile foarte bune și personalul extraordinar de amabil și zâmbitor. Au fost atât de drăguți încât ne-au pregătit un pachețel cu micul dejun, când am plecat la 2 dimineața către Muntele Batur. Recomand hotelul și aș reveni oricând!

MONKEY FOREST

Odată ajunși în complex, cu greu ne-a mai venit cheful să ieșim în oraș. Am mers către recepție și de acolo am luat transferul oferit de hotel, urmând ca din centrul orașului să luăm shuttle bus-ul spre Monkey Forest!

Numită în mod oficial Sacred Monkey Forest of Padangtegal, dar cunoscută de toată lumea drept Monkey Forest, este căminul pentru aproximativ 700 macaci, numiți și maimuțe balineze cu coada lungă.

Întinsă pe o suprafață de 12,5ha, pădurea este vizitată de peste 10.000 de turiști lunar, veniți să admire și să fotografieze simpaticele maimuțele.

Împărțite în 7 grupuri (cele din fața templului, Michelin, din zona centrală, zona estică, zona sudică, pădurea nouă și zona cimitirului), apar deseori conflicte între tabere, chiar și de la cele mai mărunte motive.

Deși înainte aveai posibilitatea de a cumpăra banane pentru a hrăni primatele, acum acest lucru este strict interzis. Acestea sunt hrănite de 3 ori pe zi de către angajați, în general cu banane și cartofi dulci.

În general maimuțele nu fac probleme vizitatorilor, însă trebuie luat în considerare faptul că sunt animale sălbatice și pot reacționa imprevizibil. Trebuie evitat contactul vizual, atinsul maimuțelor, în special a infanților, mamele fiind foarte protectoare.

În plus orice sticlă de bautură, mâncare și obiecte gălăgioase vor atrage atenția și curiozitatea grupului.

Maimuțele nu sunt singurele atracții ale vizitei, pădurea în sine fiind spectaculoasă. Am văzut-o fix după modelul în care apărea prin Cartea Junglei, copaci bătrâni, înalți, cu sute de liane și mici râuri ce-și fac loc printre trunchiurile de copaci.

În plus avem și intervenția umană, cu sute de statuete, majoritatea reprezentând maimuțe, dar și dragoni de Comodo, șerpi, sau creaturi imaginare.

Bineînțeles, există și temple, care au fost construite prin sec. al XIV-lea, conform Pura Purana, documentul istoric al templelor, cartea sfântă făcută din frunze de palmier.

Templul principal se numește Pura Dalem Agung și este localizat în sud-vestul pădurii. În nord-vest poți găsi templul Pura Beji, iar în nord-est, adiacent cimitirului, se află Pura Prajapati.

Citește mai mult: https://umblu-teleleu.ro/monkey-forest/


Like it? Share with your friends!

552
722 shares, 552 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
35
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
15
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
5
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
45
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF