550
702 shares, 550 points

Daca in urma cu ceva ani cineva mi-ar fi spus ca Belgia va ajunge in lista mea de destinatii favorite, as fi zambit. Genul acela de zambet fals care s-ar traduce prin: “fie cum zici tu, stiu eu ca nu e asa”. Lucrurile bune vin pentru cei care au suficienta rabdare, zice o vorba din vechime iar in cazul meu si al relatiei mele cu Belgia, chiar asa a fost. Dupa repetate vizite in inima Europei sau in tara de ciocolata, cum dulce o alinta locuitorii ei, Belgia a devenit locul unde as putea petrece oricand un weekend minunat, ba chiar mai mult decat atat. De aceea m-am gandit sa va impartasesc cateva ponturi care va vor ajuta sa va bucurati de frumusetile pe care le are de oferit aceasta destinatie.

BRUXELLES

Ca tot turistul, am descoperit prima data capitala Bruxelles si mi-a placut. Nu m-a lasat cu gura cascata, recunosc, dar asta conteaza mai putin.  De-a lungul anilor am ajus in capitala Belgiei de mai multe ori, in diverse perioade ale anului si impresia mi-a ramas neschimbata: da, un loc bun pentru un city break.

Daca forfota din Bruxelles nu va prieste si doriti ceva mai mic, mai cochet si mai special, din gara Centrala sau gara Sud, puteti lua un tren in directia Bruges. Ghent este una dintre opriri. Ideal, din experienta mea, este sa aveti o noapte de cazare intr-unul dintre aceste doua orase ca sa va puteti misca in voie, fara bagaje si fara stresul legaturilor cu Bruxellul.

BRUGES SI GHENT

Cu 16 euro cumperi un bilet Bruxelles – Brugges si in 45 de minute esti la destinatie. Din gara si pana in centru nu faci mai mult de 5 minute pe jos. Daca trebuie sa va intoarceti in Bruxelles in aceeasi zi, puteti cumpara un bilet dus intors pentru care veti plati aproximativ 30 de euro (ruta Bruxelles – Bruges – Bruxelles, cu stop de cateva ore in Ghent).

Va garantez ca nu veti regreta orele sau zilele petrecute pe stradutele pietruite in aceste doua locatii. Cred ca Belgia, prin ceea ce ofera, poate satisface aproape orice gust, atat in materie culinara si culturala. Buzunarul sa ne tina!


Citește mai mult: https://www.sacalatorim.ro/belgia/


Like it? Share with your friends!

550
702 shares, 550 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
5
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
35
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
25
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
15
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF