545
652 shares, 545 points

Deși nu face parte din lista celor mai vizitate orașe din Europa, aș putea pune un pariu personal că în scurt timp Belgrad, capitala Serbiei va deveni un „Must see”. Și are toate motivele să fie așa: ai o mulțime de locuri interesante de văzut, viața de noapte este cu mult mai activă și mai plăcută decât alte orașe pe care le-am vizitat, capitolul culinar stă la loc de cinste, prețurile sunt (încă) foarte mici iar posibilitățile de a face excursii în afara Belgradului sunt nenumărate. Unde mai pui că pentru români, acest oraș este la o aruncătură de băț. Îți recomand să-ți rezervi cel puțin 3 zile pentru un city break în Belgrad, altfel vei pleca de acolo cu părere de rău sau cu planuri de întoarcere. Ceea ce nu-i rău deloc, la urma urmei.

Belgrad în cifre

  • 2 mari fluvii trec prin Belgrad: Dunărea și Sava.
  • 120 dinari (moneda locală) fac cât 1 Euro.
  • 2 milioane de oameni locuiesc în Belgrad.
  • 7000 de ani au trecut de la prima așezare în Belgrad, fapt ce face această capitală să fie una dintre cele mai vechi din lume.
  • 1999 este anul în care Belgradul a fost distrus pentru cel puțin a 40-a oară.
  • 10% din nota de plată este un bacșiș obișnuit în cârciumile din Belgrad.

Cum ajungi

Între București și Belgrad via Porțile de Fier sunt 600 de kilometri, drum pe care îți recomand să-l faci cu mașina mai ales pentru porțiunea sârbească de la Cazanele Dunării. Pe de altă parte, nu ai ce face cu mașina în Belgrad căci orașul e foarte aglomerat. Varianta cu avionul e mult mai rapidă și dacă mergi în Belgrad doar pentru Belgrad, e și cea mai bună variantă. Poți zbura cu Air Serbia sau Tarom din București, biletele se învârt în jurul sumei de 150 de Euro.

Transport la fața locului. Belgrad nu are metrou, așadar traficul poate fi foarte aglomerat la orele de vârf. Un bilet pentru o călătorie cu autobuzul ori tramvaiul e în jur de 1 Euro. Eu am mers foarte mult pe jos în oraș iar noaptea am folosit taxiurile care nu sunt scumpe deloc (tarifele sunt asemănătoare cu cele din București).

Unde stai

Ca orice oraș mare, opțiunile de cazare sunt pe toate gusturile și buzunarele. În cele două vizite ale mele în Belgrad am stat într-un hotel de 3 stele și în unul de 5 stele. În recomand pe primul din toate punctele de vedere: Hotel Excelsior 3*. Am văzut câteva apartamente interesante cu priveliște și pe Airbnb.com, merită să arunci un ochi și acolo.

Ce vezi

Cetatea Belgradului (și Parcul Kalemegdan) cu o priveliște minunată asupra Dunării și a râului Sava, se află aici peste 7000 de ani, timp în care a fost cucerită de 77 de ori. Toti aici poți să vezi Muzeul Militar, Observatorul, Pavilionul de Arte, Grădina Zoologică și multe locuri pentru plimbare și leneveală. (GRATUIT)


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/ghid-de-calatorie/belgrad-city-break-ghid.html


Like it? Share with your friends!

545
652 shares, 545 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
20
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
50
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
40
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
30
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF