532
522 shares, 532 points

Brescia este un frumos oraș italian, situat în apropiere de Lacul Garda, la poalele Munților Alpi, la o distanță de doar 100 de kilometri de Milano. Metropola este renumită în lume pentru modul în care s-au dezvoltat armonios mai multe industrii aparent contrastante, ramuri diferite care au adus în Brescia profituri uriașe. Până nu demult, Brescia era considerată a fi doar un oraș industrial, dar iată că oamenii reușesc să vadă dincolo de aceste aparențe și observă o metropolă curată, cu multe clădiri istorice și un trecut artistic înfloritor.

Piazza dela Loggia, Brescia

De-a lungul anilor, în Brescia, s-au produs numeroase accesorii și tacâmuri pentru bucătărie, această industrie a îmbogățit considerabil orașul, consolidându-i prestigiul mai ales în ultimii 50 de ani. Fabricile mari au produs și arme, mai ales mafia italiană s-a bucurat de pistoalele fabricate integral în Brescia.

Străduțele înguste, tipic italiene, se regăsesc și în Brescia

Brescia este un oraș destul de mic, astfel își va fi destul de ușor să te deplasezi dintr-o parte în alta a metropolei. În oraș se regăsesc numeroase muzee mari, dar pentru că turismul nu este încă atât de dezvoltat, nu există deocamdată traduceri în alte limbi de circulație internațională. Apar foarte puține traduceri în limba engleză și de multe ori ele sunt atât de rudimentare încât este de preferat să descifrați cuvintele italiene.

Domul din Brescia, al treilea ca mărime în Italia

Cele mai impresionante clădiri din Brescia sunt Vechiul și Noul Dom. Biserica pre-renascentistă are o cupolă masivă din piatră și crucifixe ce datează din secolul al XII-lea. Imediat lângă se află catedrala orașului, construită acum 150 de ani, cu al treilea cel mai mare dom din Italia. Eroul local este fostul Papa Paul al VI-lea, un brescian nativ ca nu a uitat niciodată orașul în care s-a născut.

Mănăstirea Santa Giulia

Mănăstirea Santa Giulia este una dintre cele mai vechi construcții din oraș, un complex arhitectural masiv, o manieră de a explora istoria regiunii. Mănăstirea și anexele acesteia au fost trasnformate în muzeu, mii de exponate interesante sunt amprente vii ale istoriei străvechi. Mănăstirea Santa Giulia este locul care adăpostește resturi din casele specific bresciene, fragmente care au devenit astăzi de o valoare incontestabilă. Colecția de artă religioasă este una dintre cele mai bune din nordul Italiei, iar orașul se mândrește cu peste 100 de schițe și picturi ale celebrului Van Gogh.

La Loggia este de fapt primăria orașului, o clădire imensă cu o formă oarecum ciudată. Edificiul se află în piața centrală a orașului și aici loc cele mai importante reprezentații politice, concerte și fel de fel de târguri. Poți intra în clădire, moment în care te vei bucura de arhitectură și decor și de principalele săli, spații unde aleșii își desfășoară activitățile de zi cu zi.

Așadar, Brescia este un oraș interesant, fiind deocamdată o zonă mai puțin dezvoltată din punct de vedere turistic. Cu toate acestea, în ultimii ani Brescia a câștigat teren pe harta turistică a lumii, devenind un loc apreciat de către turiștii din întreaga lume.

Citește mai mult: http://www.descoperalocuri.ro/descopera-orase/brescia.html


Like it? Share with your friends!

532
522 shares, 532 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
15
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
45
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
35
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
25
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF