579
992 shares, 579 points

Brazilia, cea mai mare țară din America de Sud, este și cea mai scumpă din această zonă a lumii. Faimoasă pentru orașele sale cosmopolite, ca Rio de Janeiro sau Sao Paulo, pentru celebrul Carnaval, pentru pădurile tropicale amazoniene, cascada Iguazu, pentru plajele sale superbe și pentru viața de noapte, Brazilia este o țară care merită toți banii. Cât costă o vacanță în Brazilia? Dacă te organizezi din timp, mai ales cu zborul, poți ieși chiar cu un buget decent din această aventură.

Sunt puține țari care oferă atâtea experiențe unice, așa că efortul financiar va fi unul meritat. Gândește-te cum ar fi să vezi un meci de fotbal în Brazilia? Să faci plajă pe Copacabana sau să explorezi pădurea amazoniană… Foarte mulți turiști pe teritoriul Braziliei sunt genul “backpackers”, care aleg cele mai ieftine variante de cazare, la hosteluri în special, și mănâncă la localuri fără pretenții. Însă prețurile din Brazilia nu sunt “de speriat”, dimpotrivă, sunt asemănătoare cu cele din Europa de Est.

Evident, într-o țară atât de mare nu poți sta într-un singur loc, așa că o mare parte din buget se va duce pe transport. Cea mai ieftină și eficiență variantă, între orașe, este autobuzul. Dacă alegi cea mai scumpă variantă, te vei bucura chiar de confort. Pe tren nu prea te poți baza, pentru că nu acoperă o suprafață prea mare.

Ca să cheltuiești “cu cap”, este important să alegi bine perioada în care vrei să vizitezi Brazilia. Cea mai scumpă perioadă este cea din timpul Carnavalului de la Rio. Așa că dacă nu te interesează în mod deosebit acest Carnaval, evită-l! Între decembrie și martie e o perioadă bună, cu prețuri mai mici.

Când faci bugetul pentru cât costă o vacanță în Brazilia, trebuie să aloci o sumă importantă biletului de avion. Organizează-te din timp. De exemplu, pe vola.ro, în funcție de perioadă, găsești biletele către Rio de Janeiro cu prețuri între 580 de euro și 1800 de euro. Diferența este uriașă, așa că planificați-vă cu grijă orarul!

Cât costă o vacanță în Brazilia: mâncarea

Un blogger de travel scrie că prețurile la mâncare în Brazilia sunt asemănătoare cu cele din Polonia sau Ungaria, în principiu cu cele din Europa de Est. O masă îndestulătoare la un restaurant fără pretenții costă în jur de 5 euro. Dacă vrei o experiență mai deosebită, într-un restaurant mai frumos, plătești 15-20 de euro de persoană. Rio și Sao Paolo sunt mai scumpe la capitolul mâncare decât Amazonia sau orașele Manaus, Belém și Sao Luis. O bere costă între 50 de eurocenți și 2 euro, în funcție de locație.

Cât costă o vacanță în Brazilia: cazarea

De la hosteluri super ieftine la hoteluri de ultra lux, în Brazilia găsești orice, pentru orice buget. La o căutare rapidă pe booking.com, poți găsi super oferte și la patru stele, cu 40 de euro pe noapte, în Rio de Janeiro. Ca idee, nu trebuie să vă faceți griji prea mari legate de cazare, pentru că se găsesc variante decente pentru orice tip de buget.

 Cât costă o vacanță în Brazilia: transportul

O călătorie cu transportul în comun în orașe costă între 0.5 și 1.5 euro.

Avionul este o soluție bună pentru distanțele mai lungi, cum ar fi Sao Paolo – Manaus, Sao Luis – Rio de Janeiro sau Tabatinga (via Manaus) – Belém. Rezervat din timp, un zbor local costă circa 100-115  euro. Uneori, la curse mai lungi, și un bilet de autobuz poate ajunge la această sumă.

O variantă ar fi să parcurgi aceste distanțe noaptea, în autobuze cu aer condiționat. O oră cu un astfel de autobuz costa circa 2.20 euro, iar distanțele sunt destul de mari. E important să rezervi bilete cu cel puțin o zi în avans.

Citește mai mult: https://life.ro/cat-costa-o-vacanta-in-brazilia/


Like it? Share with your friends!

579
992 shares, 579 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
50
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
30
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
20
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
10
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF