560
802 shares, 560 points

În urmă cu câțiva ani, o vacanță în Rusia însemna o cheltuială serioasă, mai ales dacă voiai să mergi în orașe mari ca Moscova sau St. Petersburg. Dar după devalorizarea rublei, vacanțele în Rusia au devenit mai accesibile din punct de vedere financiar. Cât costă o vacanță în Moscova? Rusia rămâne totuși o destinație destul de scumpă, iar Moscova în mod deosebit, deși e mai ieftină decât marile capitale ale lumii- New York, Londra sau Paris.

Capitala Rusiei îi fascinează pe turiști, fiind un loc încărcat de istorie. E un oraș plin de muzee, cu clădiri impresionante, un loc în care e adunată 10 la sută din întreaga populație a țării. Râul Moscova traversează capitala în direcția nord-vest, fiind unul dintre punctele de atracție ale acesteia, alături de Kremlin și Piața Roșie.

Cât costă o vacanță în Moscova: viza și biletul de avion

Înainte să pleci la drum, trebuie să știi că ai nevoie de viză pentru a intra în Rusia. Pentru a o obține, trebuie să faci rost de o invitație, lucru care se obține foarte ușor de hotelul la care urmează să te cazezi. Doar că această invitație este un motiv de a face bani în plus pentru hotelieri, așa că va trebui să plătești între 20 și 70 de euro, în funcție de taxa fiecărui hotel. Unii o trimit în aceeași zi, alții în curs de câteva zile. Cheltuielile ulterioare cu viza te vor costa în jur de 300 de ron.

Biletele de avion pot avea prețuri chiar rezonabile dacă urmărești ofertele companiilor aeriene. În general, un bilet București – Moscova poate costa între 170 și 250 de euro, la care se mai adaugă eventuale taxe.

Cât costă o vacanță în Moscova: cazarea

De obicei, hotelierii ruși cer plată în avans. Ca în orice mare oraș al lumii, cazarea în zonele centrale este considerabil mai scumpă decât spre periferii. Dar, în principiu, unitățile de cazare pot fi împărțite în trei mari categorii:

–         Cazări low cost, iar aici intră hostelurile. Dacă nu ai pretenții prea mari și ești dispus să împărți camera cu alți turiști, poți sta și în “buricul” Moscovei cu 5-10 euro pe noapte. O cameră dublă într-un hostel modest pleacă de la 20 de euro.

–         Cazări de nivel mediu, iar aici intră hotelurile de  3 și 4 stele, unde prețurile variază între 50 și 150 de euro pe noapte, în funcție de locație și servicii. La o căutare rapidă pe booking.com, poți observa că ai o mulțime de variante la 4 stele cu prețuri între 40 și 60 de euro pe noapte, un preț excelent pentru o capitală europeană.

–         Cazări de lux, aici fiind incluse hotelurile de 5 stele. Prețurile variază între 100 și 400 de euro.

Cât costă o vacanță în Moscova: transportul

În Rusia transportul public este considerat foarte ieftin și ai la dispoziție metrou, autobuze și tramvaie. O călătorie cu metroul costa 0.65 de euro, iar o cartelă cu 20 de călătorii costă în jur de 8 euro.

Nici să mergi cu taxiul nu este foarte scump: un drum de la aeroport în centrul Moscovei poate costa între 15 și 27 de euro. În Rusia, benzina este foarte ieftină.

Nu este foarte scump nici să mergi cu trenul între principalele orașe.  O călătoie cu trenul între Rusia și St Petersburg (700 km) poate costa 30 de euro sau 80, dacă alegi vagon de dormit.

Cât costă o vacanță în Moscova: atracțiile turistice

Există companii care fac tururi ghidate în Moscova gratuit, însă va trebui să lași un bacșiș la final. Dacă vrei ceva mai “oficial”, există și varianta cu preț fix, care variază între 15 și 50 de euro.

Un tur cu autobuzul turistic costa în jur de 12 euro pe zi.

O croazieră în Moscova poate costa între 10 și 30 de euro de persoană.

Intrarea la muzee nu este deloc scumpă, variind între 2 și 10 euro, în funcție de muzeu, însă prețul mediu este în jur de 5 euro.

Dacă vă tentează să mergeți la un spectacol al celebrului teatru Balșoi, trebuie să știți că un bilet poate costa între 50 și 230 de euro.

Cât costă o vacanță în Moscova: mâncarea

În Moscova, ca în orice mare oraș european, trebuie să ai grijă la “capcanele” destinate turiștilor în ceea ce privește mâncatul la restaurant. Zonele extrem de turistice au prețuri exagerate. De preferat să alegi restaurante unde mănânca localnicii: majoritatea au o ofertă de prânz la un preț rezonabil, cu supă, felul doi, pâine și o băutură. Ca idee, prețul unei mese de o persoană este de circa 15 euro, la un restaurant de nivel mediu. La lantțurile cunoscute de fast food, poți mânca un meniu cu 5-10 euro.

Există și restaurante cu meniuri tip bufet suedez ( Mu Mu, Stolovaya 57, Grabli, Yolki Palki etc) unde prețurile variază între 10 și 20 de euro de persoană.


Citeste mai mult: https://life.ro/cat-costa-o-vacanta-in-moscova-un-oras-incarcat-de-istorie/


Like it? Share with your friends!

560
802 shares, 560 points

Comentarii

comentarii