535
552 shares, 535 points

Una din gazdele la care am stat în Provence ne spunea că o călătorie leagă prietenii puternice între partenerii de drum și că acele momente și situații de la drumul mare prin care niște oameni trec împreună nu se pot șterge cu buretele, orice s-ar întâmpla. Lucrul acesta este valabil pentru orice companion, fie că e vorba despre partenerul de viață, cea mai bună prietenă ori gașca de prieteni. După ce ați așteptat ore în aeroport împreună, după ce ați gustat cele mai bune mâncăruri, după ce ați ratat trenul la mustață, după ce ați ajuns în cel mai frumos loc din munți și ați exclamat în sincron același WOW!, poți fi sigură că veți depăna amintiri multă vreme cu acele persoane. Dar pentru că vremea începe să se îmbuneze și începe cel mai bun sezon de citybreak-uri, de data asta îți propun câteva idei de călătorii în care să mergi cu cele mai bune prietene.

Istanbul – bun pentru shopping, rău pentru siluetă

Prima și singura dată când am fost în Istanbul, am câștigat câteva kilograme în plus. Nu-ți imagina că am stat toată ziua în vreun restaurant îndopându-mă cu mâncare. Dimpotrivă, am luat tot orașul la picior, am vizitat principalele obiective turistice, m-am plimbat pe străduțe și prin piețe până mi-am tocit încălțările. Totuși, mâncarea turcească e o slăbiciune în redacția TravelGirls.ro și nu m-am putut abține să le încerc aproape pe toate, la fiecare colț de stradă. M-aș întoarce în Istanbul cu prietenele pentru că am pus ochii pe un boutique hotel cu nume predestinat unui girls’ trip și pentru că vreau să-mi pun silueta iarăși la încercare.

Dacă vrei să mergi și tu cu fetele, nu rata o sesiune de shopping în bazarurile de haine și în cel de condimente (Spice Bazaar) din Eminonu. Deși sunt cam turistice iar turcilor le sclipesc ochii când văd clienți străini, negociază pentru a obține un preț corect, fără să speri la un chilipir prea mare. De asemenea, în Beyoglu, pe Cukurcuma și Istriklal sunt tot felul de magazine ale marilor branduri sau cu produse vintage. de unde poți să îți iei un șal, papuci turcești ori vreo poșetă cu lalele.

Un lucru pe care nu l-am făcut în Turcia și pe care l-aș face într-o excursie cu fetele este un hamam (o baie turcească): masaj, scrub și saună în aceeași poveste. Am citit despre Cagaloglu Hamam cum că ar fi ultimul de acest gen construit în timpul Imperiului Otoman  și că e o adevărată experiență istorică să mergi acolo. De reținut!


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/citybreak-cu-fetele.html


Like it? Share with your friends!

535
552 shares, 535 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
5
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
35
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
25
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
15
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF