520
402 shares, 520 points

Prima mea ieșire din țară a fost în Bulgaria, când am făcut o excursie de o zi la Veliko Tarnovo, oraș situat la aproximativ 2 ore de București. În ultimii ani am ajuns de mai multe ori prin Bulgaria, unde ne-am petrecut vacanțe atât la mare, cât și la munte. Oferind de multe ori tarife mult mai bune decât hotelurile din România, a fost mult mai convenabil pentru noi să facem plajă prin Albena sau Sunny Beach și să mergem la schi de revelion în Bansko.

Pe lângă cele menționate am ajuns și prin orașele importante ale țării, precum SofiaVarna și Plovdiv, dintre acestea ultimul fiind cel mai atrăgător. Alte obiective de top ale bulgarilor sunt NessebarCapul Kaliakra și biserica din stâncă de la Basarabovo.

CE SĂ NU RATEZI ÎN BULGARIA

Nessebar, PlovdivVeliko, Tarnovo,

Ski în Bansko,Castelul Reginei Maria – Balcic, Capul Kaliakra,

Biserica Basarabovo, Ferma de midii Dalboka

“Castelul Reginei Maria – Balcic”
“Teatrul Roman din Plovdiv”

COSTURI DE CĂLĂTORIE

Cazare – în general cazările sunt mai ieftine în Bulgaria decât la noi și de multe ori condițiile sunt mai bune. Pe litoral, în timpul sezonului am plătit 70 eur/noapte camera la Hotel Dobrudja 3* din Albena, cu mic dejun și șezlonguri incluse, însă cazarea a fost deplorabilă. Mult mai bine a fost în anul precedent, la Sunny Beach, când am stat la 3* cu demipensiune, tariful fiind de 60eur/noapte.

Cele mai bune cazări au fost fără îndoială de Revelion, când am stat în Razlog la hotel de 4* cu demipensiune, într-un apartament imens, pentru doar 65eur/camera/noapte și mai apoi în Plovdiv, la Hotel Holiday Inn 4* mic dejun pentru 70eur/noapte.

Mâncare – când vine vorba de sejururi la munte sau la mare, mulți aleg varianta all-inclusive, pentru a rezolva direct problema cu mâncarea. Cei care doresc să încerce bucătăria bulgărească și restaurantele locale găsesc în general prețuri foarte bune și porții foarte mari. În Plovdiv am avut ocazia să găsesc unul dintre cele mai bune restaurante în care am fost, iar în Veliko Tarnovo mereu am mâncat mult și bine.

Transportul – Cea mai bună metodă este fără îndoială mașina personală, distanțele fiind în general scurte. Drumurile sunt destul de bune și călătorind pe cont propriu vă puteți face singur programul și traseul. Există și varianta de a merge cu autocarul către stațiuni, în sezonul estival, o variantă mai ieftină și poate mai comodă, dar care nu oferă aceeași libertate de mișcare.

Citește mai mult: https://umblu-teleleu.ro/destination-item/bulgaria/


Like it? Share with your friends!

520
402 shares, 520 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
30
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
10
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
50
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
40
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF