537
572 shares, 537 points

Ascunsă în inima Europei, Cehia este o țară ce abundă de istorie și cultură, fiind împânzită de mii de castele, orașe medievale, munți semeți, ruine antice și stațiuni elegante. Majoritatea turiștilor ajung în Cehia, fiind atrași de frumusețea capitalei Praga, dar, odată ce evadezi de mulțimile acestei metropole fermecătoare, vei descoperi unele dintre cele mai frumoase peisaje naturale din centrul bătrânului continent.

Frumusețea Cehiei de la satele antice, la metropole sclipitoare

Cehia este un amestec de est și vest – cele mai rustice enclave încă păstrează cu sfințenie vechiile tradiții de cultivare a pământului, iar micile sate sunt definite de principalele bresle și datinile lor îndrăgite. Pârtii de schi line, păduri antice și râuri învolburate duc spre cătune medievale ce par să nu fi fost atinse de timp.

Chiar și marile orașe din Cehia iradiază aura lumii străvechi. Capitala Praga este considerată drept cel mai bine păstrat oraș medieval din lume, unde piețele mereu în freamăt, clădirile elegante și atmosfera artistică formează împreună una dintre cele mai atrăgătoare metropole din Europa. Supranumită “orașul cu o mie de turle”, Pragase mândrește cu biserici superbe, alei pietruite și poduri medievale, toate vegheate de un castel desprins parcă din povești. Adaugă la toate acestea și o suită de restaurante cu preparate delicioase, berării vechi și cluburi de jazz pline de viață, și ai parte de un oraș fascinant în care nu te plictisești niciodată.

Și totuși, cei care nu se aventurează în afara zidurilor capitalei pierd cel mai mult. La doar câțiva kilometri de Praga se află unele dintre cele mai fascinante atracții ale Cehiei – izvoarele termale de la Karlovy Vary, uriașul castel gotic Karlštejn, biserica făcută  din oase din Kutná Hora sau orașul Plzeň, unde s-a inventat berea pilsner.

Istoria tumultuoasă a Cehiei a dat naștere unei națiuni fascinante și plină de farmec

În mod excepțional, Cehia și-a căpătat acest spirit liber doar din 1989. Încă din secolul al XVI-lea, regiunea a fost sub controlul habsburgilor și apoi a Imperiului Austro-Ungar. Căderea imperiului în 1918 a dus la “nașterea” Republicii Cehoslovacia, condusă de regimul comunist. Câteva decenii mai târziu, comuniștii sunt îndepărtați de la putere în timpul Revoluției de Catifea, noua republică îl votează pe liderul revoluționar Václav Havel drept președinte, iar națiunea pășește într-o nouă eră.

Totuși, urmele familiilor nobile ce odinioară domneau peste Boemia sunt încă păstrate cu drag. Castele renascentiste împânzesc pădurile dese, aducând aminte de epoca de aur imperială. Orașele baroce abundă de vilele vechilor negustori, iar mărețul Castel Praga încă veghează peste capitală, de mai bine de un mileniu.

Citește mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-cehia-bijuteria-istorica-din-inima-europei


Like it? Share with your friends!

537
572 shares, 537 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
35
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
15
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
5
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
45
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF