DISTRIBUIȚI

Care este cel mai înalt zgârie-nori din lume? Iată lista: clasamentul celor mai înalți zgârie-nori din lume. Descoperă și care este cea mai mare clădire în construcție!

Cei care sunt pasionați de călătorii caută destinații unice care pot transforma un punct de pe hartă într-o vacanță inegalabilă cu un aer autentic. Tocmai din acest motiv, astăzi dorim să vă stârnim curiozitatea propunând un clasament inedit: primii 15 dintre cei mai înalți zgârie-nori din lume. Atenție, vă avertizăm că aceste clădiri uriașe sunt cu adevărat impresionante, dar vă sfătuim să nu le vizitați dacă suferiți de rău de înălțime!

15 – Trump International Hotel and Tower, 423 m

Hotelul Trump International and Tower s-a alăturat celorlalte clădiri din orașul Chicago în 2009 și pare să reflecte stilul Turnului Willis. Astăzi se remarcă drept una dintre cele mai înalte clădiri din lume, alcătuită din beton armat, ca material structural principal.

Unde este: Chicago, Statele Unite ale Americii
Numărul etajelor: 98
Anul construcției: 2009

14 – 432 Park Avenue, 426 m

432 Park Avenue este cel mai înalt zgârie-nori din New York, excluzând turlele și antenele, cu o înălțime de 426 m, este al 14-lea cel mai mare din lume. Aceasta este o structură rezidențială de apartamente iar atunci când interioarele vor fi complet finalizate vor avea o sală de gimnastică și un teren de golf.

Unde este: New York, Statele Unite ale Americii
Numărul etajelor: 96
Anul construcției: 2014

13 – Guangzhou International Finance Center, 440 m

Pe poziția a 13-a găsim Centrul Internațional de Finanțe din Guangzhou. Particularitatea acestei structuri este scheletul de oțel format din grinzi diagonale, care formează romburi alcătuite din două secțiuni triunghiulare. Acest exoschelet aparte a făcut posibilă economisirea cantității de oțel utilizate, care este mult mai mică decât cea necesară în general pentru acest tip de structură.

Unde este: Guangzhou, China
Numărul de etaje: 103
Anul construcției: 2010

12 – KK100, 442 m

Kingkey sau KK100, este o bijuterie prin excelență a Shenzhen-ului, o mare metropolă care s-a născut recent la nord de Hong Kong. Are un design distinctiv, cu ferestre mari transparente în partea superioară a clădirii iar în interior găsim un restaurant și un centru comercial.

Unde este: Shenzhen, China
Numărul etajelor: 98
Anul construcției: 2011

11 – Willis Tower, 443 m

De asemenea, cunoscut sub numele de Turnul Sears, Turnul Willis este o clădire impresionantă, destul de neobișnuită ca design. Astăzi găzduiește mai multe birouri repartizate pe 108 etaje, cu o înălțime de 443 de metri.

Unde este: Chicago, Statele Unite ale Americii
Numărul etajelor: 108
Anul construcției: 1973

10 – Greenland Square Zifeng Tower, 450 m

Turnul Zifeng provine din colaborarea a doi arhitecți bine cunoscuți, Adrian Smith și Gordon Gill, aceiași care au lucrat și la Burj Khalifa. Nu este o coincidență că este ușor să găsiți niște asemănări evidente cu celebra construcție din Dubai.

Unde este: Nanjing, China
Numărul etajelor: 89
Anul construcției: 2010

8/9 – Petronas Tower 1 și 2, 452 m

Cele două turnuri Petronas, ambele de 452 de metri înălțime, ocupă pozițiile a opta și a noua a clasamentului. Acestea sunt celebre pentru skybridge-ul care unește cele două turnuri la nivelul etajelor 41 și 42.

Unde este: Kuala Lumpur, Malaezia
Numărul etajelor: 88
Anul construcției: 1998

Citește mai mult: https://injurullumii.info/cel-mai-inalt-zgarie-nori-din-lume/