592
1.1k shares, 592 points

Ai în plan să pleci într-o călătorie de vis, însă nu știi când să mergi în vacanță? Nicio problemă! Noi îți arătăm când și unde să pleci. Pentru ca totul să fie mai ușor pentru tine îți spunem care este cea mai ieftină perioadă pentru călătorii. De asemenea, îți împărtășim și care sunt perioadele în care să pleci în vacanță în principalele destinații turistice din lume, astfel încât să le descoperi toată splendoarea.

New York

New York este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume. Nici nu este de mirare având în vedere numeroasele obiective turistice fascinante pe care le poți găsi în The Big Apple. Fiind o destinație atât de căutată, aici ajung anual milioane de turiști, orașul fiind mereu destul de aglomerat. Noi îți spunem când să mergi în vacanță la New York.

Cea mai ieftină perioadă pentru călătorii la New York

Dacă vrei să pui un ban de-o parte și să cheltui cât mai puțin atunci când vizitezi acest oraș excelent din SUA, cea mai bună perioadă pentru călătorii este iarna. În ianuarie și februarie prețurile hotelurilor scad semnificativ. Totuși, iarna la New York este friguroasă, iar de multe ori cantitățile imense de zăpadă blochează orașul pentru zile întregi.

Cea mai frumoasă perioadă pentru călătorii la New York

Toamna la New York este ceva cu totul special. Pe lângă faptul că orașul îmbracă haine ruginii, iar numeroasele parcuri oferă priveliști excepționale, temperaturile sunt moderate. În această perioadă se organizează o mulțime de evenimente, precum parada de Ziua Recunoștinței, așa că o să ai parte de o mulțime de atracții interesante. Ca un sfat, evită să mergi la New York vara. Temperaturile sunt foarte ridicate, iar numărul turiștilor este mare. Prețurile sunt și ele ridicate.

Barcelona

Cel mai vizitat oraș din Spania, Barcelona, are parte de un număr foarte mare de turiști pe toată perioadă anului. Ca să-ți faci o idee, anual, aici ajung aici peste 30 de milioane de călători. Dacă te întrebi când ar fi cel mai bine să ajungi în acest oraș iată ce trebuie să ai în vedere:

Cea mai ieftină perioadă pentru călătorii în Barcelona

Iarna și primăvara sunt perfecte pentru călătoria la Barcelona, dacă ai la dispoziție un buget ceva mai mic. Prețurile hotelurilor scad, iar, ca un bonus, și numărul de turiști este mai redus. Totuși, această perioadă este destul de ploioasă, iar acest lucru nu este tocmai plăcut, mai ales că cele mai populare atracții turistice din Barcelona se găsesc în aer liber.

Cea mai frumoasă perioadă pentru călătorii la Barcelona

Între lunile aprilie și iunie Barcelona devine o destinație minunată. În această perioadă temperaturile sunt calde, dar blânde, iar în oraș au loc o mulțime de festivaluri și evenimente ce pun accent pe tradiția locală. Prețurile sunt ceva mai ridicate, însă fiind vorba despre o destinație atât de căutată, cu siguranță ai să găsești locuri de cazare pentru toate bugetele. Ca un bonus, din luna mai temperaturile sunt destul de ridicate ca să te poți bucura de o baie în mare și de câteva ore de relaxare pe plajă.

Roma

Capitala Italiei este un oraș pe care trebuie să-l vizitezi cel puțin o dată în viață. Fiind vorba despre o destinație turistică extrem de populară numărul de turiști este destul de mare tot anul. Iată când să mergi în vacanță în acest loc de vis.

Cea mai ieftină perioadă pentru călătorii la Roma

În perioada octombrie – aprilie, Roma se transformă într-o destinație de vacanță cu prețuri accesibile. Costurile de cazare scad, iar numărul de turiști este ceva mai mic. Chiar dacă o să trebuiască haine mai groase, iarna la Roma este relativ blândă, iar temperaturile scad rar sub 0 grade.

Cea mai frumoasă perioadă pentru călătorii la Roma

Dacă vrei să te bucuri de Roma în toată splendoarea ei și să vezi orașul mai vibrant și mai plin de viață, atunci ar trebui să-ți planifici vacanța în perioada mai – septembrie. O să ai parte de seri cu temperaturi excelente, numai bune pentru plimbări și cine delicioase la restaurantele cu terase. Mai mult decât atât, o să te poți bucura de miile de feluri de gelato, care te așteaptă la Roma. Prețurile sunt ceva mai mari, dar întreaga experiență o să fie de neuitat.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-cele-mai-bune-perioade-pentru-a-vizita-principalele-destinatii-turistice-din-lume-partea-intai

Booking.com

Like it? Share with your friends!

592
1.1k shares, 592 points

Comentarii

comentarii