571
912 shares, 571 points

Câteva din cele mai bune și celebre piețe din lume, atracții turistice pline de viață, de gusturi și de arome, pe care niciun gurmand care se respectă nu le ratează.

Călătoriile înseamnă experiențe de tot felul, iar cele culinare îți oferă și ele șansa de a-ți lărgi orizontul, fie el și gastronomic. Oare tentația unei anume experiențe nu este un argument puternic pentru a-ți face bagajele către acea destinație care te ademenește cu ceva doar al ei? Locuri cu atracții care îți încântă nu doar ochii ci și papilele gustative? Gurmanzii adevărați nu vor rata nicodată ocazia să deguste ciocolata și pralinele în Bruxelles, dim sum în Honk Kong, berea la Praga, ștrudelul la Viena, supa pho în Vietnam, pizza Margherita la Napoli, sushi la Tokyo, sau …mititeii în București. Lista poate continua…

Din piețele pe care vi le voi prezenta se aprovizionează și localnicii și restaurantele, iar forfota specifică este un spectacol în sine pentru turiști. Și mai apetisant, aceste sunt locuri unde pofticioșii pot intra în acel spirit autentic al locului, se pot delecta cu produsele tradiționale, cot la cot cu localnicii. Iată care sunt cele mai apreciate piețe agroalimentare de pe mapamond, articol pentru care m-am inspirat de la Condé Nast Traveller și CNN și am rememorat și experiențele personale.

– Tsukiji Fish Market Tokyo

Este cea mai mare piață de pește din lume, iar vedeta sa este o secțiune unde au loc  licitații pentru cel mai bun ton. Aici, în fiecare dimineață, de la ora cinci, au loc aprige licitații, tonul fiind foarte proaspăt. Bucăți mai mari sau mai mici de ton de cea mai bună calitate sunt licitate și adjudecate de bucătari șefi ai restaurantelor de lux, la prețuri astronomice. Turiștii nu au acces la licitații, din cauza numărului din ce în ce mai mare și a nevoii de securitate a alimentelor și de siguranță a participanților. Chiar și așa, la Tsukiji Fish Market ( foto sus, sursa foto japan-guide.com) , este cel puțin provocator să te pierzi în mulțime, printre tarabele cu tot felul de vietăți marine care mai de care mai ciudate și exotice.

– Borough Market, Londra

Borough Market se mândrește cu istoria sa de 1.000 de ani, care îi conferă statutul de cea mai veche piață agroalimentară din Londra. În pofida vârstei, Borough Market este mai în vervă ca niciodată. În ultimul secol, s-a transformat dintr-o piață en-gros într-o adevărată destinație elegantă pentru turiștii și localnicii gurmanzi. Borough Market este locul unde vei găsi produse cultivate local, în ferme mici, vânat, brânzeturi britanice dar și mâncare stradală din întreaga lume. Amplasată la un capăt al London Bridge, Borough Market ademenește turiștii și rezidenții cu tarabele sale doldora cu cele mai apetisante bucate pregătite din toate colțurile pământului.

Borough Market înseamnă o călătorie gastronomică printre tarabele cu fish&chips, kebap, curry, hamburgheri, pateuri și prăjiturele. asezonate, după plac, cu bere, cidru, vin, ceai.

Citeste mai mult: https://consilierturism.ro/travel-living/pentru-gurmanzi/cele-mai-bune-piete-din-lume-si-tentatiile-lor-irezistibile-pentru-gurmanzi/


Like it? Share with your friends!

571
912 shares, 571 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
25
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
5
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
45
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
35
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF