576
962 shares, 576 points

Târgurile de Crăciun din Europa sunt locurile perfecte în care să te bucuri de spiritul sărbătorilor, dar și unde să descoperi tradițiile locale și să deguști din preparate specifice. Pasionații de gastronomie și nu numai se vor putea delecta cu mâncăruri savuroase, dulciuri colorate și mult, mult vin fiert și punci aromat. Dacă vrei să nu ratezi locurile cu cea mai bună mâncare, iată care sunt cele mai delicioase preparate tradiționale de la târgurile de Crăciun din Europa.

Vafe la târgul de Crăciun din Bruges

Vafele sunt gustări îndrăgite tot timpul anului, în aproape orice loc din Belgia, dar nimic nu se compară cu vafele de la târgul de Crăciun din Bruges. Acest oraș superb este o destinație perfectă pentru vacanța de Crăciun și îndată ce vei simți aroma caldă și dulce de vafe în aer, îți va fi foarte greu să reziști să nu cumperi măcar una. În Bruges ai două feluri de vafe din care poți alege – vafa de Bruxelles este pătrată cu găuri mai mari, iar cea de Liege are o formă inegală, iar aluatul este mai dens. Dacă tot vizitezi târgul de Crăciun din Bruges, nu ezita să te delectezi și cu un con cu cartofi prăjiți cu o porție generoasă de maioneză.

Schmalzküchen la târgurile de Crăciun din Berlin

Berlin nu duce lipsă de târguri de Crăciun, capitala germană fiind expertă în sărbători de iarnă. Cel mai popular târg de Crăciun din Berlin este Winterwelt, grație toboganului uriaș amenajat acolo și a patinoarului. După ce te distrezi în zăpadă, potolește-ți foamea cu o porție Schmalzküchen – mici gogoși făcute dintr-un aluat cu lămâie și vanilie și înecate în zahăr pudră. Tot la târgurile de Crăciun din Berlin trebuie să încerci și Reibeküchen, turte din cartofi prăjite, servite cu puțin sos de mere.

Raclette la târgul de Crăciun din Montreux

Nu există un loc unde vei găsi mâncare de Crăciun mai delicioasă decât în Elveția. Iar superbul orășel Montreuxeste locul ideal în care să te bucuri de spiritul Crăciunului. La Montreux Noël vei găsi cabane din lemn pline cu preparate savuroase. Deși vei avea o mulțime de opțiuni, nu trebuie să ratezi o porție de raclette – un tip de cașcaval care se topește și care îți va umple stomacul și sufletul cu gust delicios. Tot la Montreux Noël poți să te delectezi și cu o… pizza făcută la cuptor cu lemne.

Turtă dulce la târgul de Crăciun din Salzburg

Tradiția spune că nu ar trebui să mâncăm Lebküchen până în 24 decembrie, dar Crăciunul este perioada în care ne permitem să încălcăm câteva reguli. Turta dulce tradițională din Salzburg are o mulțime arome de sezon – scorțișoară, cuișoare, cardamom, precum și cantități sănătoase de zahăr. Aceste deserturi pot fi și cadouri minunate de Crăciun, asta dacă reușești să nu le mănânci în drum spre casă. Turta dulce tradițională poate fi cumpărată de la uriașul târg de Crăciun ce invadează centrul vechi al orașului Salzburg, unde te poți delecta și cu Krapfen – gustări din foietaj umplute de obicei cu cașcaval.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-cele-mai-delicioase-preparate-traditionale-de-la-targurile-de-craciun-din-europa


Like it? Share with your friends!

576
962 shares, 576 points
romtur.ro

Comentarii

comentarii