531
512 shares, 531 points

Deși cuvântul castel este cel mai adesea tradus ca un castel în limba engleză, cel mai adesea înseamnă palat sau conac în limba franceză. De exemplu, faimosul Château de Versailles nu are nici o asemănare cu un castel, așa că este cunoscut în limba engleză ca Palatul de la Versailles. Chiar mai confuz este faptul că cel mai faimos castel din Franța se numește Palais des Papes, situat în Avignon.

Există mii de castele în Franța, de la ruine până la clădiri complexe. Unele dintre cele mai vizitate chateze franceze includ cele situate în sudul Franței și în Valea Loarei, favorizate de stilul lor de arhitectură renascentist.

5. Castelul Chantilly

Situat la doar 40 de kilometri nord de Paris, Chateau de Chantilly isi etaleaza farmecul in principal prin faptul ca se reflecta miraculos in apa din șanțul său înconjurător. Construit în 1560, Chantilly prezintă un întreg pachet de camere generoase, o galerie de artă frumoasă, grădini splendide și grajduri impresionante. Un tur al interiorului dezvăluie camere bogat decorate cu candelabrele lor rafinate, sculpturi ornamentate, mobilier și lucrări de artă. O must-see este colecția de picturi și iluminări de carte în Musée Condé, una dintre cele mai bune galerii de artă din Franța. O plimbare pe terenuri duce vizitatorii prin grădinile formale proiectate cu pavilioane frumoase, sculpturi și fântâni. Castelul are vedere la Grand Stables și Chantilly Racecourse, care a fost folosit ca loc de întâlnire pentru scena cursei de curse în filmul James Bond A View to a Kill.

4. Castelul Pierrefonds

Adesea folosit drept studio pentru mai multe emisiuni de televiziune, Chateau de Pierrefonds se remarcă ca un castel de basm cocoțat pe un deal cu vedere spre un sat pitoresc. Construit inițial în secolul al XII-lea, Pierrefonds a fost ulterior asediat în 1617 de secretarul de război, Cardinalul Richelieu, când proprietarul său sa alăturat unui partid politic care se opunea regei Ludovic al XIII-lea. Stânga răsturnată de trupele lui Richelieu, castelul a rămas în ruine timp de două secole până când Napoleon Bonaparte a decis să preia proiectul de restaurare a acestuia la mijlocul anilor 1800. Deși Napoleon a modernizat Pierrefonds într-un imobil mult mai mare, încăperile spațioase au fost lăsate nemontate. Cu toate acestea, vizitatorii își pot aprecia splendoarea în momentul în care văd podul fermecător, curtea, turnurile, coridoarele, capelă și îmbinările, precum și cripta subterană care conține rămășițele mai multor regali francezi.

3. Castelul Chaumont

Situat în Valea Loarei, Chateau de Chaumont se mândrește cu o istorie care este la fel de vie ca și aspectul său izbitoare. Castelul a fost construit pentru prima dată în 1465 pe resturile unei cetăți din secolul al 10-lea, care urma să fie distrusă imediat după ce regele Ludovic al XI-lea a descoperit că proprietarul său, Pierre d’Amboise, sa implicat într-o revoltă împotriva regelui. După ce a fost reconstruită câteva decenii mai târziu, soția notorică a regelui Henric al II-lea, Catherine de Medici, a cumpărat Chaumont și adesea a făcut divertisment oamenilor celebri aici, cum ar fi astrologul, Nostradamus. După aceea, castelul a trecut prin mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până când a fost donat în 1938 guvernului francez. Astăzi, vizitatorii pot vizita castelul pentru a-și vedea interiorul elegant, grădinile, grajdurile generoase și priveliștile pitorești ale râului Loire și ale peisajului rural.

2. Castelul Chambord

Situat, de asemenea, în Valea Loarei, Chateau Chambord este recunoscut cu ușurință prin dimensiunea și designul său remarcabil. Considerat unul dintre cele mai bune exemple ale Franței în arhitectura renascentistă franceză, Chateau Chambord a fost construit în secolul al XVI-lea ca refugiu de vânătoare pentru regele Francois I. În acest castel măreață, cu 440 de camere și 300 de șemineuri, Chambord prezintă multe caracteristici remarcabile, scara și elaborarea acoperișului de coșuri, cupole, stâlpi și turnuri care seamănă cu un orizont al orașului. Înconjurat de Charmond este un șanț atractiv și o rezervație de joc cu pereți care adăpostește mistrețul și cerbul roșu.


Citește mai mult: http://restless.ro/cele-mai-frumoase-5-castele-din-franta/


Like it? Share with your friends!

531
512 shares, 531 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
15
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
45
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
35
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
25
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF