536
562 shares, 536 points

Construite pentru a proteja şi întreţine membrii familiei regale, castelele vechi, bineînţeles, posedă o frumuseţe de durată.

Dar, spre deosebire de complexele îngrădite de odinioară, călătorii moderni pot păşi acum înăuntru după porţile istorice deschise.
Deci, să vedem nu numai cele mai frumoase castele din lume, dar şi acelea cu o istorie bogată.

Alhambra, Spania

Este chintesenţa arhitecturii maure care atrage mulţimile în Granada, dar cea mai memorabilă caracteristică a acestui castel ar putea fi grădinile sale cereşti mediteraneene.

‘Alhambra’ este forma prescurtată a denumirii ‘Calat Alhambra’, un palat şi un complex de cetăţi situate în Granada, Andaluzia, Spania.

Palatul a luat start ca o mică fortăreaţă care a fost construită în 899.

După mai mulţi ani de neglijare regele maur a Grenadei, în secolul al 11-lea, a renovat-o .

Cetatea mai târziu, în anul 1333, a fost transformată  de sultanul Grenadei, Yusuf I într-un palat regal. Palatul Alhambra a găzduit emirii spanioli până în anul 1492, când monarhii catolici au cucerit dinastia Nasrid.

Cele mai multe din clădirile din Alhambra au fost vopsite în alb, dar astăzi, arse de soare mulţi ani la rând, ele arată roşietice.

Castelul Alnwick, Anglia

Acest domeniu britanic încă mai este draga locuinţă a actualului Duce de Northumberland, el, de asemenea, este cunoscut sub numele a două forturi fictive: ca Hogwarts în primele două filme Harry Potter şi Castelul Brancaster în serialul englez Downton Abbey.

Castelul Alnwick păzeşte un drum care traversează râul Aln.

Yves de Vescy, Baronul de Alnwick, a ridicat primele părţi ale castelului aproximativ în anul 1096. Castelul a fost construit după cucerirea normandă, renovat şi remodelat de nenumărate ori.

El este introdus în lista clădirilor arhitecturale turistice cu interes deosebit a Marei Britaniei.

Ducele actual şi familia sa locuiesc în castel, dar ocupă doar o parte din el. Castelul este deschis publicului pe tot parcursul verii.

După castelul Windsor, acesta este al doilea cel mai mare castel locuit din Anglia.

Amber Fort, India

Urcând treptele de-a lungul pereţilor cetăţii (alături de elefanţii asiatici) nimeriţi înăuntru panourilor sculptate şi plafoanelor de oglinzi a acestui castel de gresie.

Situat pe un deal, Fortul Amber, este atracţia turistică principală din zona Jaipurului, capitala şi cel mai mare oraş a statului indian Rajasthan din nordul Indiei.

Fortul este cunoscut pentru elementele sale artistice de stil hindus. Cu metereze mari, o serie de porţi şi căi pavate cu pietre, fortul are o vedere spre lacul Maota.

Lacul este sursa principală de apă a palatului Amer. Adevărata ambianţă estetică a palatului poate fi văzută în interiorul lui.

Construit din gresie roşie şi marmură, atractivul fort luxos este aşezat pe patru nivele, fiecare cu o curte.

Arg-E Bam, Iran

Deşi cutremurul din 2003 a cauzat prăbuşirea unei mari părţi a construcţiei de cărămizi din noroi, site-ul Patrimoniului Mondial UNESCO cu încetul se restaurează.

Arg-e Bam a fost cea mai mare clădire din chirpici din lume şi este situată în Bam, un oraş în provincia Kerman din sud-estul Iranului.Originea acestei cetăţi enorme de pe Drumul Mătăsii se trage încă din perioada Imperiului Ahemenid (secolele 6-4 î.Hr.) şi mai înainte.

Perioada de glorie a cetăţii a fost între secolele 7 şi 11, ca rezultat al aflării sale la intersecţia unor rute comerciale importante, cunoscute prin producţia de mătase, bumbac şi articole de îmbrăcăminte.

Castelul Blarney, Irlanda

Este o cetate medievală din Blarney, aproape de oraşul Cork, Irlanda.

Cu toate că fortificaţiile anterioare au fost construite pe acelaşi loc, înfăţişarea curentă a fost zidită de MacCarthy din dinastia Muskerry, o ramură cadet (descendenţii pe linia masculină) a Regilor Desmond şi datează cu anul 1446.

Acum castelul este o ruină parţială, cu unele camere şi creneluri accesibile.

Este renumit prin Piatra Blarney (Blarney Stone), legenda irlandeză susţine că acel care sărută această piatră primeşte darul vorbirii elocvente.

În jurul castelului sunt grădini întinse.

Există căi turistice prin proprietăţile castelului cu urme ce evidenţiază diverse atracţii, cum ar fi mai multe formaţiuni de rocă naturală cu nume fanteziste aşa ca, Cercul DruidPeşterea Vrăjitoarei şi Paşii Doriţi.

Proprietăţile includ o grădină otravă cu un număr de plante otrăvitoare, printre care sunt ricinul, opiul, precum şi canabisul.

Castelul Bran, România

Acest castel înfricoşător din secolul al 12-lea se află la 30 kilometri de Braşov şi a devenit renumit în întreaga lume datorită romanului de groază, Dracula, de Bram Stoker.

Astăzi este vizitat de mulţi turişti, doritori să vadă locuinţa celui mai vestit vampir.

Nu există, însă, nici o dovadă că Stoker a ştiut ceva despre acest castel, care are doar asociaţii tangenţiale cu Vlad Ţepeş, voievodul Ţării Româneşti, care se presupune că a inspirat la crearea personajului Dracula.

Acum el are un muzeu deschis pentru turişti, ce afişează arta şi mobilierul colectat de Regina Maria.

Turiştii pot vedea interiorul individual sau prin intermediu unui tur cu ghid.


Read more: http://inbors.com/cele-mai-frumoase-castele-istorice-din-lume/


Like it? Share with your friends!

536
562 shares, 536 points
romtur.ro

Comentarii

comentarii