570
902 shares, 570 points

Cine ar fi crezut că există un deșert în Japonia? Ei bine, nu chiar un deșert, ci o dună de nisip uriașă situată lângă orașul Tottori din Honshū, Japonia. Duna se întind de-a lungul coastei de est a orașului, pe o distanță de 16 kilometri.

Duna a fost creată prin depuneri de sedimente purtate de curenții de mare. Cel mai înalt vârf al dunei atinge aproximativ 90 de metri deasupra nivelului mării. Din punct de vedere tehnic, nu este un deșert, dar temperatura nisipului poate ajunge cu ușurință la peste 50 C în zilele însorite de vară. Un număr de specii de plante și animale, rezistente la asemenea temperaturi trăiesc în această zonă.

Duna imensă există de peste 100.000 de ani, dar suprafața sa a fost diminuată din cauza programului de reîmpădurire efectuat de către guvernul de la Tokyo după cel de-al doilea război mondial. În plus, barierele din beton construite pentru a proteja coasta de tsunami au perturbat curenții responsabili de aducerea nisipului pe țărm. Duna de nisip Tottori atrage anual aproximativ două milioane de vizitatori, mai ales din Japonia și Asia de Est.

Sursă: http://www.cunoastelumea.ro/


Like it? Share with your friends!

570
902 shares, 570 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
30
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
10
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
50
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
40
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF