553
732 shares, 553 points

Dacă mergi în Amsterdam iarna, ai la dispoziție o mulțime de variante să-ți încălzești degetele și sufletul. Iar dacă mergi într-o iarnă geroasă, cu zăpadă, viscol și îngheț, atunci e clar că ai nevoie de ceva fierbinte. Cum ăsta mi-a fost și mie norocul iar hainele aduse nu erau pregătite de venirea lui Moș Crăciun, în prima seară în Amsterdam am ieșit din hotel pentru o scurtă plimbare de recunoaștere. În doar câteva minute mi-a înghețat nasul și salvarea a venit de după colț: mare, luminoasă și caldă. Muzeul Sexului din Amsterdam, numit și Venustempel (Templul lui Venus) este primul și cel mai vechi din Europa (deschis în 1985) și îți face ochi dulci și te atrage mai ceva ca fetele din Cartierul Roșu.

Unde

Muzeul Sexului este pe Strada Damrak nr. 18, foarte aproape de gara centrală și la doar câteva minute de mers de centru (depinde cât de frig îți e). Dacă intri pe strada potrivită, nu ai cum să-l ratezi pentru că este foarte bine semnalizat. Lasă rușinea la o parte și intră cu încredere, o să-ți placă la nebunie. Și o să te încălzești cu siguranță.

Cât costă

Un bilet costă 4 Euro, adică echivalentul unei beri ieftine într-un bar din oraș. Ca să fii sigură că nu s-au mai schimbat prețurile între timp, intră pe site-ul muzeului. Chiar dacă el nu este promovat prea puternic (eu nici nu auzisem de el), peste 500 000 de turiști calcă pragul muzeului în fiecare an și o să înțelegi și de ce.

Ce vezi

Un labirint care te trece prin toată istoria sexului, așa cum era el perceput de-a lungul timpului. Interesant de-a dreptul, parol! Unde mai pui că din când mai dai și de câte o cameră întunecată unde manechine (nu alea care arată hot ci despre manechine de plastic vorbesc!) fac ce știu ele mai bine să facă într-un astfel de muzeu. Mai citești un pic, mai zâmbești pe la colțuri, te mai sperii de câte o păpușă, mai iei un loc, îți revii și continui plimbarea. Nici nu-ți dai seama când începi să dai jos de pe tine ba un fular, ba o geacă. Parcă nici n-ai mai pleca afară în frig.

Îți recomand să nu ratezi Muzeul Sexului din Amsterdam indiferent de cât de frig ori cald e afară. Intră, bucură-te pe îndelete și nu ieși până nu ai terminat de văzut tot. Vei rămâne cu zâmbetul pe buze cel puțin câte zile vei fi în oraș.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/amsterdam-muzeul-sexului.html


Like it? Share with your friends!

553
732 shares, 553 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
10
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
40
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
30
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
20
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF