573
932 shares, 573 points

Parcul Național Lençóis Maranhenses situat în statul Maranhão, nord-estul Braziliei, este unul dintre cele mai minunate locuri din lume. Parcul, înființat în anul 1981, se întinde pe mai mult de 1000 de kilometri pătrați și este străbătut, în sezonul ploios, de mici lagune. La prima vedere, Lençóis Maranhenses arată ca un deșert în adevăratul sens al cuvântului, însă nu este chiar așa.

Situată chiar în afara bazinului Amazonului, regiunea este supusă regulat la perioade ploioase, la începutul anului. Apa se acumulează în văile dintre dunele de nisip și formează lagune clare și verzi, care ajung să se evapore sau să se piardă în nisipul fin între lunile iulie și septembrie. Zona este, de asemenea, locul unde vom regăsi o mare varietate de pești care, în ciuda dispariției aproape complete a lagunelor în timpul sezonului uscat, își depun ouăle în nisip. Acestea eclozează la începutul anului când apele îmblânzesc din nou nisipul.

Unele dintre lagunele din Parcul Național Lençóis Maranhenses sunt uriașe. Lagoa Bonita și Lagoa Azul se află în apropiere de orașul Barreirinhas. Lagoa Tropical merită de asemenea o vizită. Lagoa da Gaivota (Seagull Lagoon), unul dintre cele mai mari și mai frumoase zone, este aproape de Santo Amaro do Maranhão, un sat situat la aproximativ 80 km de Barreirinhas. Cel mai bun moment pentru a vizita parcul este din mai până în septembrie, când este cald iar lagunele sunt încă pline cu apă.

 


Read more: http://www.cunoastelumea.ro/desertul-inundat-locul-unic-in-lume-unde-pestii-isi-depun-icrele-in-nisip-galerie-foto/


Like it? Share with your friends!

573
932 shares, 573 points
romtur.ro

Comentarii

comentarii