544
642 shares, 544 points

Varrena și Bellagio sunt 2 comune idilice de pe marginea lacului Como, cu mai puțin de 1.000 de locuitori, principala lor activitate fiind turismul. Dacă ți-ai luat un bilet de avion către Milano, îți poți rezerva 1 zi pentru vizitarea acestor orașe din regiunea Lombardia. Lacul Como este considerat cel mai frumos lac din Italia, un motiv în plus pentru care să vizitați cât mai multe sătulețe din zona acestuia.

Biletul din Milano dus-întors către Varrena costă aproximativ 14 euro cu Trenitalia și parcurge aproape 1 ora din Gara Centrală Milano. Din gara Varrena, faceți aproximativ 15 minute până în “centrul” satului, de unde mai faceți încă 3 minute până la malul lacului.

Varrena

Varrena te va surprinde prin aerul boem și deosebit de relaxat pe care îl emană. Nu vei auzi muzică, nici gălăgie, dar vei auzi clipocitul apei sau vreo rață debusolată de pe lac. Varrena este o comună de dimensiuni foarte mici, de parcurs la picior în câteva ore.

Pe drumul de la gara către malul lacului…

La cafeneaua de unde poți admira rațele, lacul și munții.. Chiar lângă cafeneaua aceasta există un ponton de unde pleacă diferite bărcuțe private cu care poți vizită lacul.

O tarabă unde se vindeau produse din lavandă…

Pe drumul către Castello di Vezio...

În stânga se poate vedea intrarea către Villa Monastero pe stânga. Din Varrena puteți vizita mai multe vile cu tot felul de arcade și grădini superbe, poziționate în diferite locații cu o altă perspectiva asupra lacului Como. Acestea sunt:

O parte din Villa Monastero – Varrena

Villa Monastero este folosită pentru diferite evenimente, dar este deschisă și pentru turiști. Vila conține o grădina foarte drăguță de unde se poate admira lacul Como și împrejurimile lui. Biletul de intrare costă 8 euro pentru adulți, 5 euro pentru persoanele de peste 65 ani și gratuit pentru copiii sub 11 ani.

Castello di Vezio este un loc minunat de unde poți vedea o panorama excelență asupra lacului Como și a Varrenei. În plus, în grădina castelului poți vedea câteva bufnițe ochioase. Drumul către Castello di Vezio începe de pe stradă “Via Roma” exact la această intersecție.

Panorama către Varrena și lacul Como de pe Via Roma, drumul către Castello di Vezio

O panorama minunată și ale castelului statui din ghips…

Dacă urmați drumul paralel cu Vila Monastero din Varrena, puteți ajunge în 10 minute în satul Fiumelatte, mai puțin turistic unde găsiți un străduțe înguste pe care va puteți plimbă si asimila atmosfera calmă de acolo.Like it? Share with your friends!

544
642 shares, 544 points

Comentarii

comentarii