535
552 shares, 535 points

Cei care ajung sa viziteze aceste locuri ar fi probabil surprinsi sa afle ca pana prîn anii ’40 aici îsi duceau viata, destul de saracacios pescarii si cautatori de perle. Pe la mijlocul secolului insa, petrolul a schimbat totul. Dintr-o zona saraca, plina de nisip, uniunea celor 7 emirate a devenit unul din cele mai bogate state din lume. Desertul a renăscut, iar seicii transformati de petrol in miliardari, s-au gândit si bine au facut – la un plan B pentru Emirate, astfel incat zona sa nu depindă numai de aceasta resursea naturala. Astfel, cei care aveau acum mai mult decat suficienti bani din petrol, au realizat un sistem turistic fabulos, care a facut din Emiratele Arabe Unite un stat prosper, ba chiar unul extrem de dezvoltat.

Asa ca, inainte de a porni la drum, haideti sa vedem o serie de informatii care va vor fi extrem de utile in planificarea unei calatorii pe aceste melaguri.

Cetatenii romani nu mai au nevoie de viza pentru a calatori in EAU, pentru 90 de zile. Singura conditie este sa ai pasaportul valabil 6 luni de la data calatoriei. Nu sunt acceptate pasapoartele provizorii iar zilele de depasire a permisiunii de sedere sunt amendate cu 100 de AED/zi, adicatelea  ceva mai mult de 100 de ron pentru fiecare zi.

Daca  alegeti sa intrati in EAU prin Dubai, trebuie sa tineti cont ca  exista doua aeroporturi: Dubai International, DXB, usor de conectat cu orice punct al orasului cu transportul public, metroul avand statia in T1, langa oficiul de pastrare a bagajelor. Si Dubai World Central, DWC, amplasat  mai departe de oras. Pentru a ajunge la metrou, poti lua un bus care pleaca din fata terminalului de sosiri si care te duce pana la IBN Battuta Mall, unde poti face conexiunea cu metroul. Desigur, exista si  solutia taxiului, dar aici pe mine m-ati pierdut.

In cazul in care intrati in EAU prin Abu Dhabi, frumusetea de aeroport de acolo este conectata non stop cu orasul printr-un shuttle bus A1. Acesta deserveste  toate terminalele, cu o frecventa de 40 de minute, calatoria spre centru orasului dureaza 45 de minute si costa 4 AED. Deocamdata in Abu Dhabi nu exista metrou.

Daca aveti conexiuni  long haul, si nu alegeti varianta cu zona de tranzit, tineti cont de faptul ca uneori la immigration zone, unde se pune stampila de intrare/iesire,este foarte aglomerat iar cei de acolo nu se grabesc deloc. De asemenea, distantele in aeroporturi sunt destul de mari, deci acordati-va destul timp pentru a ajunge  la imbarcare. Daca trebuie sa schimbati aeroportul in Dubai,  socotiti pentru acest lucru cam 4 ore, cu transportul public si cam o ora si ceva pentru cel cu taxiul, care te va scutura binisor la buzunar.

Utilizati fara rezerve transportul public, fie in Dubai, fie in Abu Dhabi, daca timpul pe care il aveti de stat pe aici va permite. Este rapid, curat, confortabil si ieftin. Singurul lucru  la care trebuie sa aveti grija este sa va procurati NOL Card, valabil pe orice mijloc de transport in comun si care se gaseste in statiile de metrou, la chioscurile de ziare si in alte locuri. Puteti opta pentru orice suma doriti la reincarcare.

Fiind un stat musulman, cu reguli destul de stricte in ceea ce priveste consumul de alcool si imbracamintea, este indicat sa le respectam religia si traditiile. Imbracati-va decent si purtati-va cu bun simt. Desi nu va va trage nimeni de maneca pe strada, veti simti totusi privirile dezaprobatoare daca exagerati. Daca aveti pofta de un stimulent sau un ceiut mai tare, mergeti la <farmacie> in dutty free, inainte de a iesi din aeroport, dar bagati <medicamentele> in rucsac, pentru ca unele hoteluri nu permit accesul cu alcool, iar pungile alea colorate te dau de gol imediat!

Daca sunteti under budget,  si nu numai,  in Dubai alegeti un hotel in partea veche a orasului, in Deira. Pe langa faptul ca este mai ieftin, poti ajunge oriunde in oras usor si rapid, dar vei fi aproape si de aeroport si de partea cu adevarat autentica a orasului – bazarurile de mirodenii, de aur, piata de peste, piata de curmale, poti trece cu usurinta in cealalta parte a orasului cu abra, ambarcatiunea traditionala si iti poti trage sufletul la un mic restaurant traditional dupa o sesiune de shoping, intr-o zona mult mai putin aglomerata.


Citește mai mult: https://www.sacalatorim.ro/emiratele-arabe/


Like it? Share with your friends!

535
552 shares, 535 points
romtur.ro

Comentarii

comentarii