527
472 shares, 527 points

Prima călătorie în Germania a fost acum mai bine de trei ani și amintirile sunt atât de proaspete încât parcă ieri mă plimbam pe malul Main-ului, înghețănd și făcând poze.

Frankfurt1

Până în ziua de azi, singurul contact cu Germania rămâne orașul ăsta minunat, plin de tineri, plin de viață și în care trăiesc câteva persoane foarte dragi mie.

Am ajuns în Frankfurt într-o dimineață de ianuarie, pe un ger de crăpau pietrele, chiar și prietenii mei de acolo se plângeau de frigul mușcător din oraș. Asta nu m-a împiedicat însă să iau la picior toate străduțele, într-o încercare disperată de a vedea “tot” în cele trei zile, presărate cu multe întâlniri de afaceri.

În prima zi, după ce am lăsat bagajele la hotel Savoy Frankfurt (situat lângă gara de Vest, un hotel decent din punct de vedere al localizării și curățeniei), m-am plimbat puțin pe malul Main-ului, am luat o cafea și ceva dulce la Coffee Fellows– trebuie să-i pomenesc pentru bunătățurile lor dulci  – și am mâncat de prânz la un restaurant cu specific Australian, care avea inclusiv cangur în meniu. Îmi amintesc ca am mâncat la prețuri rezonabile, până în 20 Euro pentru masa de prânz. Cangurul era probabil mai scump.

Frankfurt2

Frankfurt3

Ceea ce e poate cel mai fain în Frankfurt este faptul că auzi toate limbile pământului și vezi toate națiile de oameni pe străzi. Așa că nu m-am mirat să văd restaurantul australian între o cafenea turceasca și un bistro cu aer parizian. La Frankfurt toți par să se simtă acasă.

Frankfurtului i se mai zice și Mainhattan, aluzie la skyline-ul său și la râul Main care îl traversează. Ia-o ușor la pas, în drum spre Destino Bar, unde poți mânca fructe de mare excelente și bea apfelwein – cidrul lor renumit (încearcă toate cele trei variante: simplu, cu apă minerală sau cu Fanta) sau spre Unity Pub, unde se țin concerte live (eu am nimerit chiar la un concert Gastone care a ridicat toată sala în picioare) și au niște cocktailuri excelente, și vei vedea că am dreptate.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/jurnalele-travelgirls/frankfurt-orasul-contrastelor.html


Like it? Share with your friends!

527
472 shares, 527 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
10
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
40
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
30
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
20
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF