555
752 shares, 555 points

Thailanda este una dintre țările exotice pe care merită să le vizitezi cel puțin o dată. Aici o să găsești o mulțime de obiective turistice interesante, care o să te țină ocupat de dimineața până seara. Ca să ai parte de o călătorie cât mai plăcută am decis să-ți pregătim un ghid de călătorie pentru Thailanda.

Ce documente sunt necesare pentru călătoria în Thailanda

Ghidul pentru călătoria în Thailanda trebuie să înceapă cu informații despre documentele de care ai nevoie pentru a putea să vizitezi această țară.

Dacă planifici un sejur care nu durează mai mult de 15 zile, atunci poți obține viza pentru Thailanda la frontieră, când ajungi la destinație. Concret, la aeroport, trebuie să mergi la Oficiul Emigrări și Vize Speciale, Diplomați și Visa-On-Arrival și trebuie să prezinți un pașaport valabil pentru cel puțin șase luni, o fotografie 4X6 cm pentru fiecare aplicant (inclusiv pentru copii, dacă e cazul) și biletul de retur. De asemenea, o să fii rugat să completezi și un formular. Viza ta va fi eliberată în aproximativ 5 – 10 minute.

Pentru o ședere mai lungă de 15 zile trebuie să mergi în prealabil la Ambasada Thailandei la București. De asemenea, pentru călătoria ta trebuie să ai la tine și anumite sume de bani, iar mai multe detalii despre acest aspect găsești aici. De asemenea, dacă depășești termenul de ședere o să fii sancționat.

Ce zone din Thailanda să nu vizitezi

E foarte important, atunci când vorbim despre cum să călătorești în Thailanda, să menționăm faptul că există zone pe care ar trebui să le eviți. Conform unui studiu al World Economic Forum din 2017, Thailanda figurează în rândul celor mai periculoase țări din lume. Acest lucru nu trebuie să te descurajeze să o vizitezi, însă e indicat să eviți sudul țării, în special provinciile YalaPattaniNarathiwat și Songkhla.

Unde să te cazezi în Thailanda

Această țară are oferte de cazare pentru toate gusturile și bugetele. Dacă vrei ceva luxos există o mulțime de hoteluri de 4* și 5*. Totuși, dacă nu vrei să dai prea mulți bani pe cazare trebuie să știi că Thailanda are o rețea de hosteluri foarte bine pusă la punct, așa că poți să apelezi cu încredere la ele. O astfel de variantă îți oferă și posibilitatea de a cunoaște o mulțime de oameni noi.

Fă-ți un program care să cuprindă cât mai multe obiective, fără să fii pe fugă

Un alt punct important din ghidul de călătorie în Thailanda este modul în care-ți faci itinerarul. Dacă tot ai ajuns în această țară minunată merită să vezi cât mai mult. De aceea este indicat să-ți faci din timp un program, care să-ți permită să ajungi în cât mai multe locuri. Nu-ți petrece toată vacanța în Bangkok.

Acestea fiind zise, fă-ți timp să te bucuri de orașele sau insulele pe care le vizitezi, pentru că o vacanță pe fugă nu o să facă altceva decât să te obosească.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-ghid-pentru-incepatori-cum-sa-calatoresti-in-thailanda

Booking.com

Like it? Share with your friends!

555
752 shares, 555 points

Comentarii

comentarii