557
772 shares, 557 points

Londra este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, iar milioane de turiști care ajung aici în fiecare an par că nu se mai satură de minunatele atracții turistice din capitala Angliei. Grandioasa metropolă este însă una dintre cele mai scumpe din lume, așa că o vacanța la Londra poate însemna și o gaură considerabilă în buget. Pentru că am pierdut șirul dăților de câte ori am vizitat acest oraș am pentru tine câteva sfaturi utile astfel încât să vizitezi deștept acest loc minunat.

Cum ajungi în Londra

Pentru că Londra este o destinație turistică foarte căutată, avem la dispoziție o mulțime de zboruri directe din orașe precum: Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Oradea, Craiova și, desigur, București. Ele sunt oferite de companii low cost, însă trebuie să ai mare grijă în ce perioadă îți cumperi biletele.

Pentru că Anglia este o țară în care trăiesc foarte mulți români, în perioada sărbătorilor, adică atunci când oamenii se întorc acasă, prețurile biletelor cresc extrem de mult. Astfel, dacă ai de gând să te duci la Londra în perioada Crăciunului sau a Paștelui, trebuie să-ți cauți bilete din timp.

Cum îți alegi hotelul la Londra

Un alt aspect foarte important pe care nu trebuie să-l neglijezi când îți faci vacanța la Londra este să-ți alegi din timp cazarea. Vorbind din proprie experiență îți spun că acesta chiar nu este punctul în care să te zgârcești.

Pentru ultima călătorie la Londra am ales un hotel ceva mai ieftin decât majoritatea. Am pornit de la ideea că oricum o să fiu mai mult la plimbare și camera va sta mai mult goală. Ei bine, mi-ar fi plăcut să am cheie de la cameră și să nu trebuiască să rog agentul de pază să-mi deschidă ușa de fiecare dată când veneam din oraș. De asemenea, mi-ar fi prins foarte bine o ușă de la baie care să se închidă, iar dacă geamul camerei (care mai era și la parter) s-ar fi închis aș fi fost în al nouălea cer.

După cum se vede, e mai bine să dai câteva lire în plus, decât să te trezești într-o hrubă.

Dar acum să revenim la vacanța ta și să uităm de hotelul ororilor de care am avut parte la ultima călătorie la Londra. Totuși, ce trebuie să iei în considerare când alegi hotelul? Așa cum spuneam și mai sus, trebuie să te aștepți la prețuri ceva mai mari în comparație cu alte destinații turistice din Europa. Însă, dacă faci rezervări din timp ai șanse să te alegi cu un preț destul de bun.

Atunci când alegi hotelul din Londra trebuie să te uiți pe hartă unde se află. Nu e cazul să stai chiar în buricul târgului, pentru că metroul funcționează foarte bine și te poți deplasa ușor, însă asigură-te că dacă ești într-un cartier mărginaș sau într-o suburbie ai acces ușor la transportul în comun. Sigur nu o să ai chef să mergi câte jumătate de oră, sau chiar mai mult, ca să ajungi la primul autobuz care să te ducă spre metrou ca într-un final, 2 ore mai târziu, să ajungi și tu în Londra.

De asemenea citește cu mare atenție review-urile hotelului pe care-l alegi. Multe dintre ele sunt cotate mai prost pentru că unii turiști sunt extrem de exigenți și dau note mici unor locuri care sunt cât se poate de decente. Pe de altă parte, există și hotelurile care-și merită din plin ratingul negativ. De aceea trebuie să citești cu mare atenție ce au de spus cei care au mai stat aici.

Nu în ultimul rând, trebuie să citești cu atenție descrierea hotelului. S-ar putea să scrie că are acces la Wi-Fi, dar asta nu înseamnă că este gratuit. S-ar putea să ofere mic dejun sau nu. Trebuie să știi care sunt facilitățile și de ce poți beneficia tu.

Cum ajungi de la aeroport în oraș

Bun. Ai luat biletul de avion, ai luat rezervarea la hotel, acum să vedem cum ajungem de la aeroport în oraș. În cazul în care ai ales să mergi cu o cursă low cost, cel mai probabil ai aterizat la Luton Airport.

După ce se face debarcarea, dacă ai pașaport biometric, poți trece mult mai ușor de security zone. O să auzi o mulțime de angajați ai aeroportului strigând acest lucru, așa că du-te acolo unde te îndrumă ei. Dacă nu ai, o să stai la coadă câteva minute sau chiar zeci de minute.

După ce ți-ai luat și bagajul și ai ieșit din aeroport e momentul să te îndrepți către Londra. Distanța dintre Luton și capitală este de aproximativ 50 de kilometri așa că ai neapărat nevoie de transport. Cum faci ca să ajungi cel mai bine și la prețul cel mai mic?

Este foarte important unde este hotelul tău. Dacă ești într-o suburbie a Londrei, verifică dacă nu există tren direct de la Luton Airport Parkway (stația de tren a aeroportului) către aceasta. Găsești informații despre distanță, biletele și variantele de călătorie cu trenul aici.

Dacă ești cazat chiar în Londra, cel mai bine este să pleci cu autobuzul. O să vezi o mulțime de autobuze care așteaptă chiar la ieșirea de pe terminal. Prețurile pentru aceste călătorii sunt undeva la 10 – 12 lire, însă ai și varianta de a cumpăra un bilet dus-întors (întoarcerea fiind valabilă pentru aproximativ 30 de zile), iar așa o să beneficiezi de un discount.

Din experiența mea cel mai bine este să iei un autobuz care te lasă la Victoria Underground Station. Este o zonă centrală, de unde poți să iei metroul către aproape orice zonă în Londra.

Un lucru pe care trebuie să ți-l spun este că englezii, deși poate nu par din prima, sunt un popor foarte prietenos și politicos. Așa că sfatul meu este să întrebi angajații aeroportului sau șoferii de autobuz, care este cea mai bună variantă de călătorie pentru tine. O să te ajute și chiar o să-ți propună cea mai bună variantă.

Cum să călătorești cu metroul în Londra

Îmi amintesc când am mers prima oară cu metroul în Londra. M-a cuprins panica atunci când am văzut harta de pe care nu înțelegeam mai nimic, iar faptul că stația era plină de oameni grăbiți nu m-a ajutat prea mult. Ei bine, între timp am aflat că, de fapt, să călătorești cu metroul în Londra e simplu, ușor și foarte util.

Nu te lăsa intimidat, ai să te prinzi repede cum stă treaba!

Partea mai confuză în ceea ce privește metroul este abonamentul și modalitățile de plată. Apropo, deși e util să te folosești de acest mijloc de transport în comun, prețurile sunt destul de piperate.

Din postura de turist cel mai bine este să călătorești cu… cardul tău bancar. Da! Tehnologia a evoluat, iar acum nu mai trebuie să-ți cumperi bilet sau să-ți faci card de călătorie dacă nu vrei acest lucru. Tot ce-ți trebuie este un card bancar contactless. Când ajungi în fața barierelor de la metrou apropie cardul de cititor și BINGO, ușile se deschid.

Atunci când călătorești cu cardul bancar avantajul este că, indiferent cât te plimbi nu o să fi taxat mai mult de 9 lire pe zi (iar dacă nu mergi prea des o să fii taxat chiar și mai puțin decât atât). Dacă alegi să-ți cumperi un bilet de zi de la ghișeu o să scoți din buzunar cel puțin 12 lire.

În ceea ce privește harta de metrou, ai să te prinzi destul de repede cum stă treaba, sunt sigură. Până și eu am reușit să mă descurc.

Uită-te care este destinația finală de pe lina pe care vrei să circuli, chiar dacă te dai jos la altă stație decât ultima. Apoi, ai să vezi că pe peroane există panouri electronice care-ți arată în cât timp vine trenul (pe tabelă fiind scris numele destinației finale de pe linia respectivă).

Încă o veste bună referitor la metrou: în afară de cazurile excepționale, când a fost câte-o avarie, niciodată nu am așteptat după tren mai mult de 5 minute.

Cum să-ți alegi ce să vizitezi când ești în vacanță la Londra

Bun! Acum că ești expert în călătoritul cu metroul în Londra, e momentul să vorbim despre ce să vizitezi în Londra. Este un lucru foarte important pentru că ai la dispoziție mii de atracții turistice.

Îți spun din nou din experiență, unul dintre motivele pentru care am ajuns să vizitez Londra de mai multe ori este pentru că, în primele dăți, nu știam de unde să o apuc și ce să văd. De aceea, sfatul meu este să-ți faci un plan din timp.

Desigur, o să vrei să vezi: Buckingham Palace (încearcă să ajungi aici în jurul orei 11:30 ca să vezi cum se schimbă garda), Turnul LondreiThe British Museum (intrarea este gratuită), Big Ben și ParlamentulPicadilly CircusTrafalgar Square, Westmister Abbey (acolo unde au loc cununiile regale), Hyde ParkSt. Paul’s Chatedral, Covert GardenThe London Eye. Desigur, lista poate continua.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-londra-cum-sa-vizitezi-destept-capitala-angliei


Like it? Share with your friends!

557
772 shares, 557 points

Comentarii

comentarii