569
892 shares, 569 points

Vara asta ne dă bătăi de cap cu valurile de căldură, cu temperaturi frecvent peste 35 de grade Celsius la umbră, care în oraș – și în București în special – devin aproape insuportabile. În ultimele săptămâni am tot fugit de toropeala din oraș, relativ aproape de București, în două locuri cunoscute mai mult localnicilor și iubitorilor de munte. Două locuri unde se ajunge în 2-3 ore cu mașina, unde temperatura este de 20-25 de grade în timpul zilei când în capitală sunt 40+, două locuri care sunt și puncte de plecare pe trasee spre creasta munților, două locuri care au devenit rapid preferatele noastre pentru campat.

Valea Strâmbu – Vama Buzăului

Unde este? La mai puțin de o oră de Brașov (aproximativ 50 de km), pe DN 10 (în direcția Întorsura Buzăului) până în localitatea Brădet, apoi pe DJ49A spre Acriș – Vama Buzăului și, la ieșirea din Vama Buzăului urmați indicatoarele turistice spre Cascada Urlătoarea. Aici, pe malul pârâului Strâmba sunt o mulțime de locuri grozave pentru campat.

Sunt o mulțime de locuri de campare pe malul pârâului, iar satul este la doar vreo 20 de minute de mers pe jos. Dacă aveți nevoie să vă aprovizionați cu alimente sau cu cărbuni pentru foc (noi, de exemplu, am uitat acasă bagajul cu toate vasele de camping și a trebuit să cumpărăm repede altele), sunt două magazine foarte bine dotate în centrul satului. Pentru a ajunge însă la ele vă recomand să mergeți cu mașina (sau cu bicicleta, dacă o aduceți), pentru că satul este foarte mare iar magazinele sunt în centru. La cel cu produse alimentare se poate plăti și cu cardul

Experienta cu rulota. De când călătoresc cu doi copii mici – unul sugar – mă preocupă foarte tare siguranța în locurile în care merg și analizez foarte bine orice plecare. De cele mai multe ori călătorim singuri – doar noi 4 – rareori ni se alătură și alți prieteni (unii nu sunt atât de aventuroși, cu alții nu reușim să ne sincronizăm nicicum) și după ce am experimentat camparea la cort într-o zonă în care eram doar noi mi-am zis că ne-ar trebui ceva în plus, ca să putem pune liniștiți capul pe pernă noaptea.

Așa că am închiriat pentru 4 zile o rulotă de 2-4 persoane și am plecat cu ea în munți. Foarte convenabil pentru noi și pentru locația pe care o alesesem pentru această escapadă de la căldură a fost că rulota de la HAFF.RO am preluat-o din Brașov și apoi am mai mers doar o oră dus și una întors cu ea – suficient cât să ne acomodăm cu condusul ei și să ne dorim una a noastră.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/destinatii/romania-idei-de-vacanta/doua-locuri-grozave-unde-sa-fugim-de-canicula-vara-asta.html


Like it? Share with your friends!

569
892 shares, 569 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
45
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
25
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
15
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
5
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF