DISTRIBUIȚI

În afară de Chambord și Chenonceau există cetăți de văzut în orașele Blois, Amboise, Angers și Nantes și alte bijuterii în întreaga Vale a Loarei

Valea Loarei este cea mai mare zonă a Franței care face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

De-a lungul râului, pe o extindere de aproximativ 350 km, care se întinde de la Angers la Orléans, răsar maiestuoase unele dintre cele mai renumite castele din lume, vizitate în fiecare an de milioane de turiști. Castelele de pe Valea Loarei sunt, de fapt, a doua atracție a Franței după Turnul Eiffel.

Cele mai renumite castele de pe Valea Loarei

La mai puțin de două ore de Paris, deschide valea Castelul Chambord. Inevitabil, cel mai mare și mai prestigios dintre castelele Renașterii franceze, precum și patrimoniu UNESCO. Nu pierdeți miile de hectare de parc care înconjoară castelul ce pot fi descoperite pe jos sau cu bicicleta.

După palatul din Versailles, Castelul Chenonceau este cel mai vizitat castel din Franța. Traversează râul Cher și este, de asemenea, cunoscut sub numele de Castelul celor două Doamne– Diana de Poitiers și Caterina de’ Medici, soția și amanta regelui Henric al II-lea. Este singurul castel care are ghid turistic în 11 limbi ce pot fi descărcate pe smartphone. În fiecare weekend, în timpul verii, se organizează un tur ghidat în splendidele grădini.

Dar cele mai faimoase grădini sunt cele ale Castelului Villandry. Distribuite pe trei nivele, ele găzduiesc flori, plante și legume.

Balzac l-a definit ca fiind „un diamant faţetat amplasat în valea râului Indre”. Este vorba despre Castelul Azay-le-Rideau, situat pe o insulă în mijlocul unui râu domnește acest castel clasic renascentist.

În afară de a fi frumos pe exterior, Castelul Valençay, locuința teribilului Talleyrand, ministrul lui Napoleon, este în plus, complet mobilat. Născut ca o cetate feudală, de-a lungul secolelor, a fost extins în diferite stiluri. În serile de vară, în parc se organizează spectacole de sunete, lumini și piese.

Este o proprietate privată, dar o puteți vizita, Cheverny, este un mic conac în mijlocul unei pajiști care găzduiește lucrările unor artiști emergenți.

Citeste mai mult: https://injurullumii.info/vacanta-cele-mai-frumoase-castele-valea-loarei/

 

DISTRIBUIȚI