521
412 shares, 521 points

Mi-am imaginat de multe ori cum într-o zi deschid laptopul și, în timp ce sorb cu nesaț dintr-o cafea aburindă, îmi rezerv bilete de avion pentru un city break în care să plec chiar a doua zi. Să nu am vreme să meşteresc un ghid turistic, să nu citesc articole de tipul Top 10 must see ci să experimentez un blind date cu orașul în care urmează să merg. Aşa se face că după ce am rezervat biletele de avion, m-am urcat pe tocuri, mi-am pus fardurile în geantă şi am fugit în miez de noapte la aeroport. N-aş fi vrut în ruptul capului să întârzii la întâlnirea cu un oraş misterios, pe care ardeam de nerăbdare să-l descopăr. Hai să-ţi arăt şi ţie Praga de care m-am îndrăgostit la prima vedere!


Că Praga are străduțe înguste şi întortocheate, pavate cu piatră cubică și case înghesuite una în alta o știe toată lumea. Că Praga e un oraș unde găsești câte un muzeu la fiecare colţ de stradă și că a fost capitală culturală europeană nu mai e un secret pentru nimeni. Că e plin de turiști de dimineață până seara e lesne de înțeles.

Însă eu am descoperit, dincolo de toate astea, şi o Praga verde, cu o mulțime de grădini și parcuri în care să tot pierzi timpul. Am găsit o Praga cu străduțe liniștite  şi misterioase, unde doar câţiva turişti ajung zilnic şi asta total întâmplător pentru că locurile alea nu sunt menţionate în ghidurile turistice. Am cunoscut o Praga cu bulevardele pline ochi de turişti dar care par că vorbesc în şoaptă căci e o linişte ca la teatru.

Ia un loc

Ziceam că în oraş sunt o mulţime de parcuri şi de grădini, cu iarba tunsă milimetric care te atrage ca un magnet să te aşezi şi să te pierzi printre localnicii care par că nu dau nicio importanţă iureşului grupurilor de turişti înarmaţi până-n dinţi cu camere foto, hărţi şi ghiduri turistice groase cât o Biblie. În parcurile cu castani – care nu sunt puţine, în Grădina Paradisuluidin castel (deschisă de la 8 la 8 iar intrarea e liberă), printre pomii fructiferi aliniaţi milităreşte în parcul de pe Dealul Petrin (în vârful căruia şade copia Turnului Eiffel – o copie kitch căreia nu trebuie să-i dai prea multă atenţie) sau în Vyšehrad – peste tot e rost de-o leneveală dulce, preţ de câteva minute.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/city-break/indragosteste-te-de-praga.html


Like it? Share with your friends!

521
412 shares, 521 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
15
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
45
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
35
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
25
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF