535
552 shares, 535 points

Ninh Binh, deși aflat la o aruncătură de băț de Hanoi, capitala Vietnamului, este acel gen de destinație despre care ghidurile de călătorie amintesc foarte vag, dând prea puține informații.

Situat în nordul țării, la doar 100km de Hanoi, provincia Ninh Binh este bine cunoscută (în special de către locanici) datorită complexului peisagistic Trang An, care a fost inclus în patrimoniul UNESCO pentru combinația sa unică de valoare culturală și naturală.

Este un loc nu doar fascinant din punct de vedere peisagistic, încă este un loc unde autenticitatea e la ea acasă făcând accesul turiștilor la viața rurală a vietnamezilor foarte accesibilă.

Majoritatea localnicilor nu au renunțat încă la tabieturile lor de zi cu zi în schimbul activităților turistice.  Așa că nu ar trebui să te mire faptul că ultimul film din seria King Kong a fost filmat chiar aici.

Iată câteva informații pe care e bine să le știi dacă plănuiești o escapadă aici:

Când să mergi?

Ninh Binh nu doar că este un loc frumos, însă orice perioadă din an este potrivită pentru câteva zile de explorare pe aici. Din Mai până în Octombrie căldura vine însoțită de ploi însă este perioadă în care lanurile de orez sunt de un verde crud. Dacă ești și tu ca mine și preferi aerul uscat, atunci cel mai bine ar fi să îți plănuiești călătoria între lunile Noiembrie până în Aprilie când aerul deși este puțin mai rece, este uscat.

Din Hanoi ai mai multe variante pentru a ajunge în Ninh Binh, de la cele mai confortabile precum autobuz, tren sau o agenție de turism care să îți asigure transportul și până la cele mai aventuriere precum motocicletă sau bicicletă pe cont propriu. Dacă traficul din Asia îți este familiar și ești iubitor de aventură și adrenalină, atunci recomandarea mea este să faci traseul Hanoi-Ninh Binh cu motocicleta pentru a te bucura de frumusețea peisajelor.

Pentru a putea explora adevărata valoare a locului, ideal este să ai un mijloc de transport individual care să îți permită să te deplasezi oriunde vrei tu. Poți să închiriezi o motocicletă (care costă aproximativ 5$/zi), sau să împrumuți o bicicletă pe care cele mai multe unități de cazare le pun la dispoziția oaspeților. Pentru cei care merg însoțiti de copii sau vor să exploreze locul însă fără prea mult efort fizic, există și agenții de turism care fac excursii cu mașina.

Trang An  Începe-ți călătoria printr-un tur cu barca prin Trang An, locul despre care îți spuneam mai sus că a fost folosit pentru a filma ultimul film Kong Kong. Peisajele carstice par picturi îmbucurătoare ochiului iar liniștea apei e relaxare pentru minte și suflet.


Citește mai mult: https://www.sacalatorim.ro/ninh-binh-vietnam/


Like it? Share with your friends!

535
552 shares, 535 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
10
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
40
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
30
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
20
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF