515
352 shares, 515 points

În ultimii ani, litoralul Turciei a devenit una dintre destinaţiile preferate ale românilor. Fie că e vorba de Kusadasi, Bodrum, Marmaris ori Antalya, în timpul verii staţiunile primesc mii de turişti dintre ai noştri. Kusadasi se află printre preferate, unul dintre motive fiind varietatea de plaje unde te poţi relaxa sub o umbrelă sau, dacă preferi, să practici sporturi nautice.

Palm Beach – plaja centrală

Aşa cum îi spune şi numele, se află în centrul oraşului şi este singura de acest fel, restul fiind departe de zgomotul maşinilor ori de motoarele bărcilor de agrement. Fiind situată lângă portul în care acostează marile vase de croazieră, este foarte populară mai ales printre turiştii care sunt cazaţi la hotelurile din centru. Mai mult decât atât, oferă o privelişte minunată spre Insula Porumbelului şi ai avantajul că după ce apune soarele poţi să mai dai o raită prin magazine sau prin bazar, înainte de a pleca spre hotel.

Αποτέλεσμα εικόνας για palm beach kusadasi

Ladies Beach

Cunoscută de către turci drept Kadinlar Denizi, Ladies Beach este una dintre cele mai populare şi aglomerate plaje din Kusadasi. Pe vremuri, plaja era frecventată doar de către femei şi de atunci aşa i-a rămas numele. Astăzi Ladies Beach este deschisă tuturor iar la amiază, când dogoreşte prea tare soarele, te poţi relaxa la una dintre zecile de terase, baruri, restaurante ori magazine de lângă plajă. Ladies Beach e atât de populară nu doar datortă poziţiei excelente faţă de centrul Kusadasi-ului (5 minute cu dolmus-ul sau 20 de minute pe jos) ci, mai ales, pentru apa limpede, plaja cu nisip ori pentru facilităţile pe care le oferă: sporturi acvatice, scufundări, cabine de schimb, umbrele iar între 08:00 şi 19:00 serviciul unui salvamar.

Αποτέλεσμα εικόνας για ladies beach kusadasi

Long beach

Aflată la 6 km în afara Kusadasi-ului, Long Beach are nu mai puţin de 18 km lungime aşa că nu este deloc aglomerată. Aici se află şi Aqua Center, unul dintre cele trei parcuri acvatice din Kusadasi care, însă, nu oferă la fel de multe facilităţi ca Adaland. Long beach este locul ideal pentru practicarea sporturilor acvatice : ski nautic, jet ski ori parasailing.
Apele limpezi de coastă ale Mării Egee fac din Kusadasi locul ideal pentru snorkelling și scuba-diving. Vei găsi numeroase centre care oferă astfel de servicii.

Σχετική εικόνα

Kustur Beach

Dat fiind faptul că se află la 6 km de centrul staţiunii şi pentru că, practic, deserveşte hotelurile Kustur şi Vera Santa Maria, Kustur Beach nu este deloc aglomerată. Aşa că dacă vrei să te relaxezi, să asculţi doar zgomotul valurilor, să bei un Efes rece, de la barul de pe plajă, îţi va plăcea aici. Intrarea în apă este cu pietre, ceea ce face ca apa să fie foarte limpede însă există pasarele de unde poți plonja direct în apă. Când bate vântul și valurile sunt mari, turiştii se distrează lăsându-se stropiți de valurile care se sparg de ponton.

Αποτέλεσμα εικόνας για kustur beach kusadasi


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/plaja/la-plaja-in-kusadasi.html


Like it? Share with your friends!

515
352 shares, 515 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
40
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
20
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
10
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
50
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF