DISTRIBUIȚI
Mykonos nu este o insulă foarte accesibilă pentru salariul mediu din România, așa că dacă te gândești să-ți faci vacanța aici pregătește-te cu ceva bani. Dacă o combinație de zboruri mai poți găsi la tarife decente, mâncarea este destul de scumpă, iar prețurile la cazări întrec orice așteptare. În sezon, o cameră decentă la un hotel pornește de la 70-80 euro pe noapte, o cafea costă cel puțin 3 euro, iar o masă la restaurant pornește de la 15 euro de persoană. Prețurile acestea le-am văzut în iunie 2017, la fața locului.

1. Biserica Paraportiani

Este probabil, cea mai fotografiată biserică de pe insulă și pe bună dreptate. Albul imaculat al bisericuței în combinație cu albastrul mării, îți dau impresia că te afli de fapt într-un tablou pictat, pare ireal de frumos.

Construcția ei a început în anul 1425, însă a fost finalizată abia în secolul al 17-lea. Interesant este că, de fapt, ceea ce vedem noi este un puzzle de 5 bisericuțe mai mici, îmbinate cu măiestrie. 4 dintre ele formează baza celei de-a 5-a.

2. Morile de vânt

Le observi imediat cum ajungi în portul din oraș. În total, există 16 mori de vânt pe insulă, însă faimosul deal Chora are numai el, 7, fiind și una dintre atracțiile principale de pe insulă. Plimbandu-te pe insulă, ai să mai vezi câte o moară de vânt, unele chiar părăsite. Morile au fost construite de venețieni pentru a fi folosite la măcinarea grâului. Astăzi sunt doar de „frumusețe”, fiind și emblema insulei, dar și a celorlalte insule din Ciclade.

3. Străduțele din centrul orașului

În cele 2 zile petrecute pe insulă, pur și simplu nu ne mai săturam de hoinărit pe străduțele din centru, de un alb imaculat, presărate cu magazine de haine si suveniruri la prețuri destul de piperate, însa amenajate cu un bun-gust ce nu am mai văzut pe altă insulă până acum. Orașul este structurat ca o „medina”, însă mult mai elegant și luminos.

Citeste mai mult: https://aventurescu.ro/mykonos-un-colt-de-rai-10-locuri-pe-care-sa-nu-le-ratezi/

DISTRIBUIȚI