DISTRIBUIȚI

Când ne uităm ce obiective turistice sunt în Frankfurt, acest oraș vechi imperial, are cu ce se lăuda. Situat pe malul râului Main – de fapt, numele lui întreg este Frankfurt am Main – orașul reprezintă un important centru comercial și economic, dar și cultural, unul dintre cele mai mari târguri de carte din lume (Frankfurt Book Fair) având loc aici.

Orașul dominat de clădiri uriașe în cartierul bancar, are și un aer nord american, lucru care i-a adus poreclele Mainhattan sau Chicago de pe Main. Cu o clasificare frumoasă în top 10 cele mai bune orașe în care să locuiești, Frankfurt se laudă cu o serie de obiective turistice ce trebuiesc neapărat bifate:

Römerberg, centrul vechi al orașului

În inima orașului vechi, Römerberg este o piață cu formă neregulată, de jur împrejurul Fântânii Justiției. Nu numai că este cea mai pitorească piață publică din Frankfurt, dar este și cea mai aglomerată zonă pietonală ce găzduiește numeroase atracții turistice. Printre ele se numără multe magazine cu vedere deschisă, dar și cele 11 clădiri reconstruite în 1954 pe baza planurilor originale ce au fost scrise între secolele al 15-lea și al 18-lea. Casa istorică Wertheim a rezistat raidurilor aeriene din 1944 când mare parte din Frankfurt a fost distrus. Tot aici se mai găsește Sala Imperială (Kaisersaal), odată scena unor splendide banchete, biserica gotică St. Leonard ce datează din secolul al 14-lea, biserica St. Nicolas, sau Muzeul de Istorie cu unele dintre cele mai importante colecții culturale din epoca medievală și până în prezent.

Muzeul District

Muzeul District din Frankfurt se găsește în cartierul de sud și reprezintă o colecție rară de muzee separate, unele fiind de talie mondială: Muzeul culturilor lumii, Muzeul sculpturilor antice, Muzeul arhitecturii germanice, Muzeul artelor aplicate și Muzeul de artă Städel.

Palm Garden

Cea mai mare grădină botanică din Germania se întinde  pe o suprafață de 54 de acri și se găsește în Frankfurt.

De la deschidere, din 1871, a atras unii dintre cei mai renumiți interpreți ai lumii, inclusiv pe Buffalo Bill care a venit aici în 1890 cu spectacolul său „Vestul Sălbatic”.

În acest loc minunat te vei putea bucura de plimbări cu barca, vei avea acces la un loc de joacă pentru copii, dar și la spații de picnic.

Muzeul de istorie naturală Senckenberg

Este unul dintre cele mai mari muzee de istorie naturală din Europa. Împreună cu numeroasele expoziții legate de biodiversitatea planetei și evoluția organismelor, muzeul găzduiește cea mai mare expoziție a dinozaurilor mari din Europa. De asemenea, găzduiește cele mai mari colecții de păsări împăiate, dar și exponate care demonstrează evoluția umană.

Kleine Markhale

Piețele reprezintă cel mai adesea locul de unde poți să iei pulsul orașului, iar Frankfurt are o mulțime de astfel de locuri cu marfă vândută de producătorii locali. Una dintre cele mai importante piețe din Frankfurt datează din 1954 și se întinde pe o suprafață de 1500 de metri pătrați unde se găsesc peste 150 de magazine unde se vând cele mai fine produse din Germania. Este locul perfect unde să încerci faimosul Frankfurt Green Sauce, un condiment tradițional obținut din șapte ierburi, smântână și ouă.

Casa memorială și muzeul Goethe

Frankfurt a fost locul de nașterii lui Johann Wolfgang von Goethe. Casa Goethe reprezintă locul în care s-a născut și a trăit marele scriitor. Aici poți vedea totul: de la sufrageria în care stătea cu familia sa și până la camera lui de scris. Tot aici este și o expoziție, o galerie ce se întinde pe 14 camere și care cuprinde opere dintre cele mai importante scrise de Goete.

Zoo Frankfurt

Peste 45 de animale din cel puțin 450 de specii diferite, Zoo Frankfurt acoperă peste 32 de acri de pământ. Înființată în 1858, Grădina Zoologică din Frankfurt este a doua ca mărime din Germania.

Fondată în 1858, este recunoscută pentru condițiile excelente pe care le oferă animalelor, iar aici pot fi incluse, in casa unică Grzimek,  exponate din fauna diversă a Madagascarului. Exotarium este un alt centru de interes ce înfățișează animale din diferite regiuni climaterice, chiar și cele ce fac parte din viața marină, reptile și crocodili. Maimuțelor din această grădină zoologică li s-a construit un habitat unic cu elemente din jungla autentică.

Citește mai mult: https://life.ro/obiective-turistice-in-frankfurt-cum-planuiesti-o-vacanta-in-chicago-de-pe-main/

DISTRIBUIȚI