565
852 shares, 565 points

După ce ne-am bucurat de obiectivele turistice ale Aradului și am explorat împrejurimile orașului am pornit cătinel să descoperim alte destinații interesante din Țara Dacilor. Ne-am oprit astfel să cinstim jertfa strămoșilor noștri de la Păuliș, să admirăm măreața biserică din Radna și picturile sale deosebite, am urcat vitejește până la frumoasa priveliște oferită de Cetatea Șoimoș, ne-am oprit pentru câteva momente la Castelul Familiei Regale de la Săvârșin și la Bastionul Roșu din Ilia.

Prima oprire am facut-o la Monumentul Eroilor de la Paulis, un monument ridicat in anii 1970 pe locurile in care, in Cel de-al Doilea Razboi Mondial imediat dupa ce am intors armele impotriva nemtilor, un detasament de circa 1000 de soldati romani au tinut piept unui numar de circa 20.000 de ostasi maghiari, insotiti de mai multe tancuri si masini blindate.

Eroismul si vitejia soldatilor romani care au dovedit ca “nici pe aici nu se trece”, au oprit in loc si au nimicit mare parte din numarul soldatilor maghiari. Un alt episod de eroism si un loc sfant al poporului roman, care se alatura celorlalte morminte ale eroilor nostri, pe care trebuie sa le cinstim vesnic: Oarba de Mures, Marasesti, Marasti, Oituz, Targu Ocna, Calugareni sau Podul Inalt.

Sursa: http://travelcity.ro/?s=PE+URMELE+EROILOR+%C8%98I+AI+CAVALERILOR+LA+P%C4%82ULI%C8%98%2C+CETATEA+%C8%98OIMO%C8%98%2C+ILIA


Like it? Share with your friends!

565
852 shares, 565 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
50
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
30
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
20
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
10
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF