547
672 shares, 547 points

Decembrie este una dintre perioadele mele favorite pentru city break-uri, mai ales în marile orașe din Europa, care în această perioadă sunt cuprinse de spiritul sărbătorilor. Orice oraș care se respectă organizează cel puțin un târg de Crăciun cu o mulțime de căsuțe colorate cu suveniruri și decorațiuni, preparate tradiționale de sărbători și multe luminițe colorate. 

În acest an am decis să fac turul celor mai importante astfel de piețe din Belgia. Excursia mea a început, bineînțeles, chiar în capitala belgiană, unde târgul de Crăciun ocupă toate străzile din centrul vechi.

Fie că vrei să deguști mâncăruri delicioase, vrei să faci cumpărături, să admiri spectacole speciale sau să te distrezi într-un decor feeric, târgul de Crăciun din Bruxelles este locul perfect în care să descoperi spiritul Crăciunului. Nu este de mirare că târgul poartă numele de Plaisirs d’HiverWinter Pret (Plăcerile Iernii).

Unde și când are loc târgul de Crăciun din Bruxelles

Târgul de Crăciun din Bruxelles a fost inaugurat în 24 noiembrie și va rămâne deschis până în ultima zi a anului.

Orar târgul de Crăciun din Bruxelles

  • zilnic: 12 – 22
  • 24 și 31 decembrie: 12 – 18

Spre deosebire de alte piețe de sezon din marile orașe europene, târgul de Crăciun din Bruxelles se întinde aproape în tot centrul orașului, fiind împărțit în diferite zone.

Astfel, în Grand Place vei găsi cel mai mare brad de Crăciun din oraș, aici fiind și locul în care se desfășoară un minunat spectacol de lumini și muzică.

În jurul clădirii Bursei, în Place de la MonnaiePlace Sainte Catherine și la Marche aux Poissons sunt amenajate o mulțime de căsuțe, unele cu suveniruri, unele cu preparate tradiționale, mâncăruri din toate colțurile lumii și multe alte minunății.

În Marche aux Poissons vei găsi o uriașă roată din vârful căreia poți admira tot orașul, în timp ce în Place de la Monnaie este amenajat un patinoar, iar în Place Sainte Catherine vei găsi un carusel colorat. Așadar, numele târgului de Crăciun din Bruxelles, Plaisirs d’Hiver, este cât se poate de potrivit.

Ce am găsit la târgul de Crăciun din Bruxelles

E aproape imposibil să vezi toate minunățiile de la târgul de Crăciun din Bruxelles doar într-o zi. Toate străzile întortocheate din centru devin pietonale în această perioadă și sunt împânzite cu 270 de căsuțe frumos împodobite, amenajate pe un traseu de aproape 2,5 kilometri. Majoritatea vând decorațiuni de Crăciun, diferite luminițe, globuri din sticlă pictate manual, suveniruri inspirate de principalele atracții turistice din Bruxelles, haine și accesorii de iarnă, majoritatea handmade.

Una dintre atracțiile mele favorite de la târgul de Crăciun din Bruxelles a fost uriașa roată ce trona peste Marche aux Poissons. Cu doar 7 euro am putut să admirăm tot centrul orașului de la înălțime și a fost o experiență de neuitat.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-placerile-iernii-la-targul-de-craciun-din-bruxelles 

Booking.com

Like it? Share with your friends!

547
672 shares, 547 points

Comentarii

comentarii