579
982 shares, 579 points

Viena este unul dintre cele mai distractive orașe în care îți poți petrece vacanța de Revelion. Fie că vrei să întâmpini Anul Nou în stradă, sub cerul luminat de artificii, la un restaurant elegant, pe o croazieră pe Dunăre sau la un concert spectaculos, Viena te așteaptă cu o nenumărate opțiuni. Și dacă asta nu ar fi de ajuns, există chiar și un traseu oficial, prin centrul Vienei, ce trece prin toate piețele în care se desfășoară evenimente de Revelion. Așadar, dacă plănuiești să pășești în 2018 în capitala Austriei, iată ce trebuie să știi despre Revelionul la Viena.

Cum să ajungi la Viena de Revelion

Viena se află la doar câteva ore de mers cu mașina de România, în timp ce din marile orașe din estul țării există și zboruri directe. Astfel, din București, Austrian Airlines operează zboruri directe în fiecare zi spre Aeroportul din Viena, biletele fiind de la 100 de euro pe segment. Și Tarom oferă zboruri directe din București spre Viena, prețul unui bilet fiind de aproximativ 92 de euro.

Din Iași, tot Austrian Airlines are zboruri directe spre Aeroportul din Viena, de patru ori pe săptămână, cu prețuri de la 215 euro.

Poți lua și trenul din Gara București Nord spre gara Hauptbahnhof din Viena. Această călătorie va costa între 35 și 55 de euro și va dura aproape 20 de ore.

Dacă vrei să ajungi mai repede la Viena, poți merge cu mașina. Pornind din Vama Nădlac vei călători doar pe autostradă și vei ajunge la destinație în aproximativ 4 ore și jumătate, dacă circuli fără oprire.

Informații utile pentru un traseu cu mașina până în Viena

  • distanță: 460 de kilometri
  • cost aproximativ al combustibilului: 38 de euro
  • taxe de drum (viniete în Ungaria și Austria): 21, 42 euro

Cazare în Viena de Revelion

În ceea ce privește cazarea de Revelion în Viena va trebui să-ți definitivezi planurile din timp, pentru a te asigura că îți faci rezervare la un hotel bun, la un preț nu tocmai piperat. Iată ce hoteluri din Viena pentru perioada 30 decembrie – 2 ianuarie îți recomandăm noi:

  • Austria Trend Parkhotel Schönbrunn Wien 4* – 521 euro/ cameră dublă/ sejur
  • Austria Trend Hotel Park Royal Palace Vienna 4* – 500 euro/ cameră dublă/ sejur
  • Hotel Strebersdorferhof 3* – 336 euro/ cameră dublă/ sejur
  • Lenas West Hotel 3* – 222 euro/ cameră dublă/ sejur

Noaptea de Anul Nou în Viena

Viena știe cum să sărbătorească trecerea dintre ani, așa că vei avea o mulțime de opțiuni pentru Revelion, care mai de care mai interesante. Ultima zi din an este cunoscută în Austria drept Silvester, iar cea mai îndrăgită activitate din Viena este traseul prin centrul istoric al orașului, care trece pe lângă o mulțime de spectacole, târguri de sezon și alte evenimente specifice. Acest traseu este cunoscut și sub numele de Silvesterpfad.

Traseul de Revelion prin centrul Vienei

În fiecare an, municipalitatea din Viena organizează o mulțime de evenimente interesante pentru Revelion, care împânzesc centrul orașului. Pentru a te asigura că nu ratezi niciunul dintre acestea, urmează traseul oficial de Revelion, marcat pe străzile din centru, în fața Primăriei și în Prater.

Petrecerea de Revelion de pe străzile Vienei începe la ora 14, în ultima zi din an, și durează nu mai puțin de 12 ore. Astfel, în Freyung poți urmări un simpatic spectacol pentru copii, iar seara este rândul adulților să asculte muzic hituri austropop.

În Am Hof vor avea loc concerte soul, R&B, funk și rock & roll, în timp ce Graben este transformat în cea mai mare sală de bal din Viena, unde curioșii pot lua lecții de vals de la reprezentanți ai celor mai importante școli de dans din oraș. Și în Stephansplatz poți urmării dansatori de vals, precum și un concert de fanfară, iar pe Kärntner Strasse și în Neuer Markt poți asculta hiturile anului 2017.

La Haus der Musik poți fi dirijor pentru o noapte și poți face o incursiune interesantă prin lumea muzicii clasice, în timp ce în Prater petrecerea începe la ora 23 cu multă muzică și veselie. Pentru cei care vor să petreacă Revelionul în familie, cu un program pentru toate gusturile, nu trebuie să rateze Aspern Seestadt, unde vor descoperi o mulțime de surprize pentru copii și adulți deopotrivă.

Focuri de artificii în noaptea de Revelion la Viena

Nu se poate să întâmpini noul an fără nu minunat spectacol de artificii, iar Viena nu dezamăgește nici la acest capitol. La miezul nopții vor fi două astfel de spectacole importante, unul în piața din fața Primăriei, care va fi cel mai mare, și unul în Prater. Focurile de artificii din fața primăriei pot fi urmărite și din Heldenplatz sau dinVolksgarten, dacă nu vrei să te îngrămădești alături de miile de petrecăreți. Dacă vrei să vezi orașul de la distanță, poți face drumeții până la KahlenbergLeopoldsberg sau Cobenzl, de unde te poți delecta cu priveliști incredibile.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-revelion-la-viena-2018-cum-sati-petreci-noaptea-de-anul-nou-in-capitala-austriei


Like it? Share with your friends!

579
982 shares, 579 points

Comentarii

comentarii

Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF