563
832 shares, 563 points

Este imposibil să nu te îndrăgostești de o țară precum Franța, care pur și simplu le are pe toate. Totuși, în timp ce unele orașe se bucură de popularitate, fiind des vizitate de turiști, altele au rămas secrete bine păstrate ale Franței. Dacă vrei să descoperi frumusețea acestei țări îți propunem câteva locuri minunate de care probabil nu ai auzit.

Tours

Orașul Tours se numără printre acele destinații turistice din Franța pe care merită să le vizitezi. Chiar dacă în trecut nu se bucura de prea multă popularitate, orașul de pe Valea Loarei a devenit tot mai căutat în rândul călătorilor. Nici nu este de mirare, având în vedere frumusețea locului. Arhitectura clădirilor, parcurile cu flori, terasele mereu pline și frumusețea de pe malurile râurilor Loara și Cher creează o atmosferă de poveste.

Centrul vechi al orașului te îmbie să te relaxezi la un pahar cu vin și să te bucuri din plin de gustările delicioase pregătite la restaurantele și cafenelele din zonă. Trebuie să faci o plimbare și pe strada Rue Colbert, preferata localnicilor tineri.

Pentru cei care se dau în vânt după cumpărături Galeriile Lafayette abia își așteaptă clienții, însă, dacă vrei să găsești lucruri unice, cu adevărat interesante, trebuie să faci o plimbare pe la magazinele de pe Rue de Commerce.

Mai poți vizita Grădinile BotaniceParcul Simon, Parcul BalzacCatedrala St-GatienMusee des Beaux-art(Muzeul Artei) sau Palatul Archeveques.

Menton

Deși se regăsește pe lista de locuri mai puțin cunoscute din FranțaMenton atrage din ce în ce mai mulți turiști. Situat pe Riviera Franceză, orașul are câteva atuuri greu de ignorat.

În primul rând, aici se găsește unul dintre cele mai bune restaurante din lume. Este vorba despre Mirazur, care, conform Ghidului Michelin, se află pe locul 28 în top. De asemenea, în Menton temperaturile sunt o idee mai scăzute decât în restul zonei. Orașul se laudă și cu niște grădini exotice absolut superbe, din care o să-ți fie greu să mai pleci. Nu în ultimul rând, Menton are plaje excelente, numai bune dacă vrei să te relaxezi la soare și să te bucuri de apa cristalină a Mediteranei.

În Menton trebuie neapărat să te plimbi prin port și să admiri peisajul incredibil de aici. Muzeul Jean Cocteautrebuie să se regăsească pe itinerarul tău, iar plimbările prin Grădina Serre de la Madone și Grădina Botanică Exotică din Menton o să te lase fără cuvinte.

Nu în ultimul rând, acest loc minunat se numără printre preferatele Familiei Regale din Marea Britanie.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-secrete-din-franta-locuri-extraordinare-de-care-probabil-nu-ai-auzit


Like it? Share with your friends!

563
832 shares, 563 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
25
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
5
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
45
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
36
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF