569
892 shares, 569 points

Dacă vrei să te bucuri de spiritul sărbătorilor de iarnă într-un oraș european, dar nu vrei să călătorești prea departe, îți recomandăm să vizitezi târgul de Crăciun din Budapesta. Acesta se organizează în fiecare an în piața Vörösmarty și rămâne deschis aproape două luni, astfel că ai timp suficient să-l vizitezi. 

Unde și când are loc târgul de Crăciun din Budapesta

În acest an, târgul de Crăciun din Budapesta s-a inaugurat în 10 noiembrie și va rămâne deschis până ultima zi din an, partea cu mâncare și băuturi, și până în 28 de decembrie, zona cu suveniruri.

Târgul se desfășoară în piața Vörösmarty, în centrul orașului, aceasta fiind una dintre cele mai mari și mai frumoase piețe din Budapesta. Deoarece este un eveniment extrem de îndrăgit de localnici și turiști, trebuie să te aștepți la mulțimi generoase de vizitatori, mai ales în decembrie.

Orarul târgului de Crăciun din Budapesta

Zona cu mâncare și băutură:

  • luni – joi: 10 – 21
  • vineri – duminică: 12 – 22
  • 24 decembrie: 10 – 16
  • 25, 26 decembrie: 10 – 18
  • 31 decembrie: 10 – 04

Zona cu suveniruri:

  • luni – joi: 10 – 20
  • vineri – duminică: 10 – 21
  • 24 decembrie: 10 – 14
  • 25,26 decembrie: 12 – 18

Ce vei găsi la târgul de Crăciun din Budapesta

Pofticioșii vor fi în paradis la târgul de Crăciun din Budapesta. Aici te poți delecta cu cele mai bune preparate tradiționale maghiare precum gulașlangoșiștrudelcârnați și fripturifursecuri de Crăciun și legendarii colaci săsești. Bineînțeles, nu lipsesc vinurile fierte, punci, ciocolata caldă, ceaiul și alte băuturi calde care te ajută să reziști frigului.

Prețurile, deși ceva mai piperate decât în alte locuri din Budapesta, nu sunt exagerate. Astfel, un langoș costă între 900 și 2.000 forinți, în funcție de topping, un cârnaț prăjit este în jur de 1.500 forinți, o bucată de ștrudel, 600 forinți, un colac săsesc este cam 1.200 forinți, o cană de vin fiert este 600 de forinți, iar una de punci este 500 forinți.

Dacă vizitezi târgul de Crăciun din Budapesta trebuie să încerci și o cană de Krampampuli, o băutură tradițională maghiară de sărbători, ce conține rom, vin fiert alb, ceai, suc de portocale și lămâie, stafide, curmale, smochine, prune uscate și coji de portocale glasate. Există o întreagă procedură prin care se face această băutură, pe care o poți observa la târg


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-targul-de-craciun-din-budapesta-cel-mai-colorat-loc-din-capitala-ungariei


Like it? Share with your friends!

569
892 shares, 569 points

Comentarii

comentarii