572
932 shares, 572 points

Târgurile de Crăciun sunt una dintre cele mai frumoase tradiții de iarnă din Europa. Majoritatea orașelor sunt invadate de sute de căsuțe colorate, decorațiuni de sezon și arome delicioase de vin fiert, dulciuri și castane prăjite. Germania este cea care a “inventat” târgurile de Crăciun, așa că nu este de mirare că aici vei găsi și cele mai frumoase astfel de piețe din lume.

Dacă orașe precum Berlin, Munchen sau Koln organizează mai multe piețe de Crăciun în diferite zone, în Frankfurt vei găsi doar una. Totuși, asta nu înseamnă că acest oraș nu sărbătorește Crăciunul așa cum trebuie.

Târgul de Crăciun din Frankfurt este unul dintre cele mai vechi și mai spectaculoase din lume, fiind amenajat în minunata piață Römerberg. Aici clădirile colorate și statuile frumoase contribuie la atmosfera feerică a acestui târg ce se mândrește nu doar cu o mulțime de căsuțe din lemn, ci și cu brad uriaș, un carusel și multe alte surprize.

Unde și când se organizează târgul de Crăciun din Frankfurt

Ca în fiecare an, târgul de Crăciun din Frankfurt se amenajează în piața Römerberg, chiar în inima orașului. Römerberg este centrul istoric al orașului încă din perioada medievală, iar până la cel de-Al Doilea Război Mondial era cel mai mare centru medieval cu clădiri cu bârne din lume. Din păcate, în timpul războiului, aceste clădiri au fost distruse, dar mai târziu municipalitatea a reușit să le reconstruiască. Astfel, astăzi Römerberg este cel mai colorat și frumos loc din Frankfurt, așa că era și cel mai logic loc pentru a organiza târgul de Crăciun. Deoarece acesta este și unul dintre cele mai mari târguri de Crăciun din lume, se întinde până în Piața Sf. Pauldin apropiere și pe străzile adiacente.

Deschiderea oficială a târgului are loc în 27 noiembrie, iar ceremonia va fi găzduită de primarul orașului. Târgul va rămâne deschis până în 22 decembrie.

Orarul târgului de Crăciun din Frankfurt

  • luni – sâmbătă: 10 – 21
  • duminică: 11 – 21

Ce vei găsi la târgul de Crăciun din Frankfurt

Dacă vei vizita târgul de Crăciun din Frankfurt vei găsi o mulțime de căsuțe colorate unde poți cumpăra diverse suveniruri și cadouri. Majoritatea obiectelor vândute aici sunt făcute manual de artiști și artizani veniți din întreaga țară, astfel că vei avea ocazia să cumperi obiecte unice. Vei găsi ornamente de brad cu design specific, care costă 7 euro un ornament sau 30 de euro un set de 5, forme de fursecuri cu design ciudat, care costă 7,90 euro, săpun cu miros de cidru care este 3,95 euro bucata, jeleu de cidru (5,99 euro) sau cana de vin fiert oficială a târgului de Crăciun din Frankfurt din acest an care costă 3 euro.

Tot la târg te poți delecta cu fursecurile tradiționale ale orașului, mai exact Bethmännchen și Brenten, făcute din marțipan, și Quetschemännsche, cu nuci și prune uscate.

O altă atracție îndrăgită a târgului de Crăciun din Frankfurt este uriașul brad, care în acest an vine din regiunea Schmallenberg Sauerland. Bradul este frumos decorat cu globuri și beculețe multicolore.

Pentru cei mici sunt pregătite carusele colorate și o mulțime de surprize.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-targul-de-craciun-din-frankfurt-aduce-magia-sarbatorilor-in-inima-germaniei


Like it? Share with your friends!

572
932 shares, 572 points

Comentarii

comentarii