516
362 shares, 516 points

Daca sunteti atrasi de aventura, inedit si nu aveti pretentii cand vine vorba de locuri de cazare, cu siguranta o noapte (sau mai multe) la unul dintre hotelurile de mai jos va fi pe placul vostru.

Hotelul de gheata (Suedia) : 6.000 de metri patrati de gheata si zapada

Realizat din peste 6.000 de metri patrati de gheata si zapada, este cel mai mare – si cel mai original – hotel de gheata din lume. Oaspetii dorm intr-un sac de dormit termal pe un pat construit special din zapada si gheata, pe piei de ren. Dimineata, o cana de suc cald de merisoare de munte le este adusa la pat. Dupa ce se bucura de un somn bun (oare ?) pe un pat de zapada, gustarea de dimineata ar trebui sa fie un deliciu. Cu o temperatura medie de – 8 grade Celsius, fie aduceti multe paturi, fie vizitati barul Absolut Ice si beti niste vodca sa ramaneti calzi – in mai multe feluri.

Hotelul din pestera Gamirasu (Turcia) : o pestera intr-o stanca vulcanica

Dormitul intr-o pestera, potrivit conducerii Hotelului din Pestera Gamiramisu, este surprinzator de confortabil. Piatra vulcanica ce inconjoara pestera pastreaza temperatura la un nivel confortabil, intre 17 si 20 de grade Celsius, tot timpul anului. Pestera in sine era un loc de retragere monastic bizantin, de aproximativ 1.000 de ani vechime. Pana de curand, o parte din acest loc era folosita de calugarii crestini, iar unele dintre camerele individuale erau folosite drept celule.

Muntele Vechii Inchisori (Australia) : o inchisoare adevarata

Daca ati petrecut vreodata o noapte in inchisoare probabil nu vreti sa va intoarceti vreodata acolo. Cu toate astea, pentru facatorii de bine care nu vor ajunge niciodata acolo – Inchisoarea din Australia este locul unde vor fi inchisi toata noaptea, fara taxele legale si prezentarea in fata curtii de judecata. Aceasta veche inchisoare de pe Muntele Gambier a fost transformata intr-un loc de cazare pentru turistii cu un buget redus. Avand in vedere ca oaspetii vor trebui sa manance in sala de mese si sa doarma langa o toaleta, e evident ca oricine nu este constrans de buget ar trebui sa se indeparteze de Inchisoare.

Statiunea submarina Poseidon (Fiji) : un hotel subacvatic

Data in folosinta la inceputul anului 2009, grandioasa Statiune Submarina Poseidon ofera turistilor o experienta cu adevarat unica. Aflat la 12 metri adancime, sub suprafata lagunei fijiene, apartamentele subacvatice vor fi accesibile printr-un lift. 70% din fiecare apartament este imbracat in pereti acrilici ce ofera privelisti spectaculoase asupra oceanului. Oaspetii sunt invitati sa interactioneze cu imprejurimile. La o apasare de buton sunt hraniti pestii, si o apasare a unui intrerupator porneste luminile stralucitoare subacvatice.

Capsule Inn (Tokio) : capsule in loc de camere

Capsule Inn ofera mai mult o capsula, decat o camera. In timp ce hotelul ofera un spatiu public de relaxare, inclusiv bai, oaspetii locuiesc intr-o capsula. Aceste capsule, realizate din plastic armat, au toate facilitatile necesare, precum televizor, radio, iluminare si acces la ceas cu alarma. In timp ce va intrebati cui folosesc toate aceste facilitati, o scurta sedere la Capsule Inn va poate face sa va doriti o capsula doar pentru dumneavoastra.


Read more: http://www.travelwiz.ro/articole-turism/top-10-hoteluri-ciudate


Like it? Share with your friends!

516
362 shares, 516 points

Comentarii

comentarii