528
482 shares, 528 points

Pentru că visul a devenit realitate, ne pregătim acum să facem turul Coastei Amalfitane la sfârşitul lunii iunie. Itinerariul pentru coastă este în responsabilitatea mea așa ca vă prezint traseul pe care-l propun și celor din gaşcă. Avem 5 zile la dispoziţie iar în 3 dintre ele vom străbate coasta de la Salerno până la Sorrento, trecând prin Ravello, Amalfi, Praiano şi mult aşteptatul Positano.

Pe scurt, Coasta Amalfitană se află în sudul Peninsulei Sorrentine, pe malul Mării Tireniene, la aproximativ 50 km distanţă de Napoli şi este o zonă faimoasă în toată lumea pentru plajele ascunse printre stânci şi satele etajate deasupra mării. Coasta Amalfitană nu e însă una dintre destinaţiile ieftine ale Italiei. Cele mai bune perioade de vizitat coasta este primăvara sau toamna devreme căci pe timpu verii drumul de coastă este foarte aglomerat iar preţurile cresc. Iarna totul este închis. Se poate ajunge cu Blue Air sau Wizz Air în Napoli la preţuri foarte mici, din Napoli se poate lua trenul Circumvesuviana (din gara centrală Garibaldi) până în Sorrento, iar de acolo există autobuze (sunt doar 16 km) până în Positano. Trebuie doar să urcăm și să coborâm din autobuz. Bineînţeles, există şi varianta închirierii unei maşini din Napoli dar noi facem o călătorie low-cost de data aceasta.

Îţi propun în continuare traseul nostru de 3 zile, timp în care să te poţi bucura de tot ce oferă acest paradis italian.  Hai cu noi la drum!

Ziua 1

Începem turul din Salerno, oraşul cel mai apropiat de Coasta Amalfitană, cunoscut mai ales pentru Schola Medica Salernitana (prima universitate de medicină din lume). Astăzi, oraşul Salerno este un centru cultural important al Campaniei şi este impărţit în trei mari sectoare: zona medievală cu artă modernă, zona secolului 19 şi zona mai populată, construită după război. Se zice că atunci când ajungi în Salerno, trebuie să faci o plimbare pe Lungomare Trieste, să vizitezi Castelul di Arechi, Domul şi Muzeul Şcolii de Medicină.

Vietri sul Mare – pornind din Salerno, acesta este prima din cele 13 locaţii de vis ale coastei. Vietri sul Mare se află în cel mai protejat loc al golfului Amalfi, la poalele lui Monte San Liberatore, pe valea râului Bonea şi este cunoscut pentru obiectele colorate din ceramică lucrată manual. Când ajungem aici, nu trebuie să ratăm Biserica Sf. Ioan Botezătorul, turnul din stâncă, cei doi fraţi din mare (două pietre „înfrăţite”), atelierele de ceramică de pe străduţe sau o drumeţie pe Monte San Liberatore de unde putem vedea poate cel mai bine Golful Amalfi

Golful Amalfi

Maiori – când vom trece pe aici, vom vedea biserici din secolul XIII, mănăstiri în stâncă, Palatul Mezzacapo, turnuri costale şi, dacă ne oprim, putem degusta dintre delicatesele locului. Gastronomia oraşului Maiori combină elemente tipice bucătăriei tradiţionale italieneşti cu produsele locale, astfel că putem avea ocazia să măncăm vinete cu ciocolată şi să bem lichior Concerto făcut după o reţetă secretă a localnicilor.

Minori, un sat împrăștiat de-a lungul văii râului Reghinna Minor, are pe terasele sale plantații de lămâi și viță de vie și i s-a dus vorba în țară ca fiind Orașul Gustului. Se pare că încă din secoul XVI, localnicii se ocupă cu producția de paste din grâu din Salerno, iar în ultimul timp faimosul limoncello, prăjiturile sau alte delicatesuri au devenit marca proprie a lui Minori. Cu o istorie bogată și cu adevărate comori arhitecturale, în Minori putem vizita exemple  de construcții romane, biserici medievale, turnul cu clopot și putem face o pauză în unul dintre restaurante sale renumite.

Ziua 2

Ravello e așezat pe o fâșie de pământ stâncoasă și abruptă la 350m deasupra mării și este un adevărat centru de artă și cultură a coastei. Noi nu îl vom prinde dar în fiecare an, în luna iulie, are loc în Villa Rufolo faimosul Festival de muzică simfonică Wagner. Ajunși în Ravello, nu trebuie să ratăm însă Mănăstirea Santa Chiara, Biserica San Giovanni del Toro, Biserica Santa Maria a Gradillo, Vila Cimbrone și Vila Rondinaia.

Scala este cel mai vechi oraș de pe coasta Amalfitană, fiind fondat de un grup de romani care încercau să găsească drumul spre Constantinopol. Aflat la 400m deasupra mării, Scala este un oraș cu o valoare artistică și arhitecturală impresionantă dar și cu o comoară naturală care nu trebuie trecută cu vederea: Rezervația Naturală Valle delle Ferriere. Rezervația se află în apropiere și poți face o excursie de o zi printre aluni, lămâi și roșii piennolo până în inima munților.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/plaja/turul-coastei-amalfitane-in-3-zile.html


Like it? Share with your friends!

528
482 shares, 528 points

Comentarii

comentarii