570
902 shares, 570 points

Petrecerea unui weekend în Berlin, răsfoind paginile unui trecut încărcat de istorie, poate fi o treabă cel puțin obositoare. Dar de ce să omitem toate celelalte povești pe care orașul știe să le deapăne? Dacă bagi bine de seamă, fiecare cartier își are propria personalitate, propriul vibe, iar naționalitățile care mai de care mai diferite au imprimat tot felul de culori fiecărei zone.

Descoperă 6 cartiere berlineze și află cum a fost influențată cultura culinară locală de către marile grupuri de imigranți. Și, pentru a nu te duce câine surd la vânătoare, ia aminte la câteva vicleșuguri pentru luat masa aici. Guten Appetit!

Tur în jurul lumii – Friedrichshain

Friedrichshain, fostul cartier nemțesc de est, a cunoscut schimbări dramatice de-a lungul anilor. Deși a fost una dintre cele mai afectate zone ale Berlinului în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, Friedrichshain a ajuns, actualmente, cel mai boem colț de oraș. Frumos, dar încă neexploatat pe de-a-ntregul, îmbrățișează cu toată vigoarea, schimbarea și progresul. Punkeri, fani techo și artiști din toată lumea își duc traiul alături de corporații media uriașe a adăpostul unei arhitecturi sovietice, de parcă toți ar fi din același film. Și culmea-i că mozaicul ’cesta cultural arată bine de tot.

Pentru cei de prin partea locului, unul dintre cele mai de seamă avantaje ale gentrificării zonei îl reprezintă, fără doar și poate, duiumul de opțiuni gastronomice. Luând în calcul faptul că în Friedrichshan trăiesc cele mai mari grupuri de imigranți, e lesne de închipuit că aici, oricine-și poate găsi nașul (în materie de mâncare). Așa că, dacă poftești la ceva feluri tradiționale pregătite de unul dintre cei 300 de vorbitori de rusă, încearcă o supă sănătoasă, niște kievs sau ceva platouri cu brunch de duminică, la Datscha Café.

Dar poate te coafează mai mult o scurtă călătorie în Sudan, făcută pe seama papilelor gustative. Prea bine. Atunci comandă o „Tamiya mit halloumi” de la Nil și permite sosului de arahide de o bunătate împărătească să te transporte pe plaiuri africane.

Găluște și rotocoale de pâine bune ca la bunica – Prenzlauer Berg

Prenzlauer Berg poartă pe umeri conotații mai degrabă pitorești, asortate de minune cu estetica locului și, fără urmă de-ndoială, acesta este unul dintre cele mai luxuriante cartiere ale Berlinului. Afișând țanțos bulevarde pietruite acoperite de frunzăriș, 300 de proprietăți protejate, o gălăgie de magazine elegante și cafele, locului te poate face ușor să uiți că aici plutește un trecut nici pe departe tihnit.

Gazdă ospitalieră pentru adepții mișcării Okupa până nu demult, Prezlauer Berg a fost serios pus pe renovări de clădiri nelocuite, a colectivelor anarhiste și a cantinelor sociale. Spiritul liber al zonei a făcut-o să devină un loc de căpătâi pentru revoluția pașnică, succesoare a căderii Zidului Berlinului din 1989. 27 de ani mai târziu, cartierul nu mai are nici în clin, nici în mânecă cu aerul de revoltă. Familii înstărite ce își plimbă odraslele în cărucioare, au înlocuit cu succes fețele rebelilor din trecut, apartamente luxoase au ocupat spațiile rămase goale, iar restaurante elegante au fost ridicate pe locul unde odinioară erau cantinele sociale.

Citește mai mult: http://www.momondo.ro/inspiratie/tur-culinar-berlin/#ELVMlUczrvH4cQGU.97

 

 


Like it? Share with your friends!

570
902 shares, 570 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
40
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
20
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
10
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
50
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF