531
512 shares, 531 points

O vacanță în Istanbul e ca un film bun căruia nu vrei să-i vezi sfărșitul prea curând. Cu turci misterioși la prima vedere dar extrem de prietenoși în rolul principal, cu un apus pe faleza Bosforului și cu mirosul vinetelor coapte lângă carnea de miel ori scrumbii sfârâind pe tablă pe vreo barcă, Istanbul merită câte un Oscar la fiecare vizionare. La fel ca un film cu adevărat bun pe care vrei să-l revezi din când în când cu aceeași plăcere ca prima dată dar cu mai multă atenție de fiecare dată, în Istanbul poți să revii liniștită ori de câte ori dorești. Niciodată nu îți va fi de ajuns.

De ce m-aș întoarce în Istanbul:

  • Pentru mâncare. Chiar dacă la prima vizită am pus câteva kilograme în plus, primul motiv pentru care m-aș întoarce în Istanbul și în Turcia în general este mâncarea. Aici am învățat să apreciez carnea de miel, am redescoperit dulciurile turcești și m-am îndrăgostit de felul în care gătesc ei legumele.

Αποτέλεσμα εικόνας για mancare turceasca de legume

Tur gastronomic pe malul Bosforului
Ce să nu mănânci la All Inclusive în Turcia

  • Pentru piețe. Dacă mergi în Istanbul, pune-ți deoparte o jumătate de zi pentru piețele din Fatih. N-ai să vezi pe acolo picior de turist iar vânzătorii sunt foarte bucuroși de musafiri. Pe noi ne-au invitat să gustăm din toate bunătățile lor iar prețurile sunt cu mult mai mici decât cele din Sultanahmet.
Αποτέλεσμα εικόνας για piete istanbul

Călător în Istanbul – din Fatih până în Fener

  • Pentru ceaiuri și narghilea. Nu sunt o băutoare ori cunoscătoare a ceaiurilor dar în Istanbul am înțeles de ce pentru localnici ceaiul este esențial în viața de zi cu zi. Nefiind băutori de alcool, turcii se adună la orice oră din zi în jurul unui ceai aromat turnat cu grijă în paharele sub formă de lalea. Cele mai multe ceainării au și narghilele aromate, mult mai aromate decât cele pe care le-am găsit în București, de exemplu.

Αποτέλεσμα εικόνας για ceai turcesc

5 motive să iubeşti Istanbulul

  • Pentru Palatul Dolmabahce. Cum nu am calculat bine timpul și nu ne așteptam la orele petrecute la coada del a intrarea în Palat, vizita noastră a durat în jur de 5 minute. M-aș întoarce în Dolmabahce să fac turul complet ghidat și să mă plimb în voie în grădinile sale de pe malul apei.

Σχετική εικόνα


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/vacanta-ca-n-filme-istanbul-turcia.html


Like it? Share with your friends!

531
512 shares, 531 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
25
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
5
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
45
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
35
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF