568
882 shares, 568 points

Turiștii “profesioniști” știu că o vacanță în străinătate nu este cu adevărat completă până când nu te delectezi cu câteva feluri de mâncare tradițională, cumpărată de pe stradă. Tarabele cu produse delicioase să găsesc în toate orașele, însă există locuri din lume care au transformat mâncarea de stradă într-o adevărată artă. Feluri delicioase, băuturi interesante și deserturi excelente, toate captează atenția turiștilor, transformându-se într-o adevărată atracție. Dacă și tu te dai în vânt după street food, iată câteva dintre orașele pe care trebuie neapărat să le vizitezi cel puțin o dată.

Bruxelles, Belgia

La prima vedere, Bruxelles nu pare neapărat unul dintre orașele care o să te facă să te îndrăgostești de mâncarea de stradă. Ei bine, ai să rămâi surprins. În primul rând, atunci când ajungi în capitala Belgiei trebuie neapărat să încerci o porție de cartofi prăjiți. Da, sună banal, însă crede-ne că papilele tale gustative o să-ți mulțumească.

Tot în Bruxelles trebuie să deguști minunatele gofre belgiene, un desert minunat care s-a răspândit în toată lumea, inclusiv la noi. Desigur, aici, la ele acasă, grofele sunt și mai gustoase. Poți alege dintre o mulțime de topping-uri, de la cele cu ciocolată, la cele cu frișcă, zahăr vanilat, căpșuni și nu numai.

Mexico City, Mexic

Dacă vizitezi capitala Mexicului o să ai o mulțime de obiective extraordinare de vizitat. Totuși, indiferent cât de încărcat este itinerarul tău, trebuie neapărat să-ți faci timp să te bucuri din plin de mâncarea de stradă servită în Mexico City. Este o nebunie de gusturi. O să ai la dispoziție zeci de feluri diferite de mâncare, de la cele pe care le cunoști deja, precum tacos, la feluri noi, de care cu siguranță o să te îndrăgostești.

Noi îți recomandăm să încerci elote, un tip de porumb fiert îmbrăcat în maioneză, brânză cotija, praf de chili și zeamă de lămâie. De asemenea, pe străzile din Mexico City o să găsești și tarabe cu dulciuri făcute în casă. Trebuie să le încerci pentru că depășesc toate așteptările. Bomboanele de mango acoperite cu chili, sunt printre cele mai populare deserturi.

Istanbul, Turcia

Deși suntem deja familiarizați cu kebab-ul pe care l-am adoptat și la noi în țară, mâncarea de stradă din Istanbul înseamnă mult mai mult decât atât. Indiferent că e vorba de mic dejun, masa de prânz sau cină, în Istanbul poți să te delectezi cu meniuri excelente chiar pe stradă. Poți să începi ziua cu simit, un tip de covrig cu susan. Nu poți să nu încerci și lahmacun, supranumită și pizza turcească, iar la desert te așteaptă o porție delicioasă de baclava.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-vacanta-delicioasa-unde-gasesti-cea-mai-gustoasa-mancare-de-strada


Like it? Share with your friends!

568
882 shares, 568 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
30
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
10
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
50
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
40
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF