579
992 shares, 579 points

Pueblos blancos. Poate cele mai frumoase sate din Spania şi cu siguranţă cele mai cunoscute din sudul ţării, din Andalucia. Cocoţate pe stânci, în cea mai aridă zonă din Europa, satele astea îţi fură privirile de departe, mai ales într-o zi cu soare. Asta pentru că mai  toate casele sunt văruite în alb, un alb strălucitor, care respinge căldura şi aerul devine suportabil şi în timpul verilor caniculare. Iar dintre toate satele de pe ruta de los pueblos blancos, Ronda e cel mai mare şi cel mai frumos.


Cu toate că e cel mai mare pueblo blanco, Ronda e, de fapt, un orăş mărişor şi se crede că ar fi şi cel mai vechi din toată provincia Malaga. O zi e suficientă să străbaţi la pas toate străduţele-in întortocheate, care urcă şi coboară neîncetat, să îţi ţii răsuflarea de fiecare dată când te afli într-un punct de belvedere – mirador, cum le numesc spaniolii (şi crede-mă, sunt destule), să exclami uau! când eşti pe Ponte Nuevo sau când îl priveşti de jos, de la baza micului canion peste care e suspendat.

Cum ajungi

Reţeaua de autobuze e foarte bine pusă la punct în toată Spania iar curse spre Ronda sunt cu nemiluita. Dacă îţi place să stai la plajă, pe Costa de Sol, în Malaga sau într-una dintre staţiunile apropiate şi vrei să faci o excursie de o zi în Ronda, îţi trebuie în jur de 20 de euro pentru transport (dus-întors) iar călătoria durează mai puţin de 2 ore.

O altă soluţie e să vii, tot cu autobuzul, din Jerez de la Frontera, aşa cum am făcut noi. În doi timpi şi trei mişcări – de fapt,  în jur de 2 ore ore, pe un drum care şerpuieşte necontenit printre cactuşi, măslini şi sate albe ca laptele şi contra sumei de 10 euro, ajungi în Ronda.

Şi din Sevilla sunt conexiuni bune, în cazul în care îţi vine ideea năstruşnică să mergi într-un pueblo blanco în timpul vizitei de la Alcazar de los Reyes. Biletul costă în jur de 12 euro iar călătoria durează aproape 3 ore.

Cazare în Ronda

Am stat o singură noapte în Ronda și am ales un hostel în buricul târgului, care pe deasupra cred că are cel mai spectaculos view din oraș – Babia Backpackers. Totuși, sunt destule hoteluri cu prețuri bune pentru o cameră dublă, foarte multe dintre ele sunt mici și cochete, în clădiri istorice, în centrul Rondei.

Ce e de văzut în Ronda

Aici, în inima Andaluciei, e cea mai veche arenă pentru luptele dintre tauri. Se spune chiar că, într-o Spanie unde spectacolul ăsta a fost ani la rând preţuit de toată lumea, e Ronda şi apoi sunt celelalte oraşe. Şi mai interesant e că încă mai au loc aici lupte cu tauri, şi nu vorbim de unele oarecare ci de cele mai importante din Spania. Asta se întâmplă la începutul lui septembrie. Plaza de Toros e uşor de recunoscut, cu toreadorul metalic ce păzeşte intrarea în arenă şi Museo Taurino, pe care le poţi vizita. Preţul biletului e 6 euro.

Dacă e prea aglomerat la casa de bilete, mergi în Alameda del Tajo, parcul oraşului (intrarea se face chiar din Plaza de Toros), de unde ai câteva puncte de belvedere spectaculoase.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/parandalucia-cu-paravon-ronda.html


Like it? Share with your friends!

579
992 shares, 579 points

Cum ți se pare?

Sunt confuz Sunt confuz
5
Sunt confuz
Distractiv Distractiv
35
Distractiv
Nu îmi place Nu îmi place
25
Nu îmi place
Îmi place Îmi place
15
Îmi place
Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF