515
352 shares, 515 points

Buenos Aires, al treilea cel mai mare oras din America Latina, este sofisticat, vibrant si cosmopolit. In capitala Argentinei, turistii sunt incantati de arhitectura in stil european, cafenelele si restaurantele traditionale, targurile stradale adorabile, magazinele la moda, cumparaturile grozave, muzeele, centrele culturale, parcurile cu minunate spatii verzi si multe locuri pentru a te relaxa si a observa frumusetea care face parte din vederile orasului.

Cea mai buna cale pentru a cunoaste orasul este sa il impartiti in cartiere si sa va plimbati. Fiecare cartier aduce o incantare, multiple atractii si o atmosfera unica. In oras, in jurul Plaza de Mayo, se concentreaza majoritatea monumentelor istorice din Buenos Aires. Piata uneste Madres din La Plaza de Mayo, mamele care si-au pierdut copiii in timpul dictaturii militare din Argentina, si puteti vizita Casa Rosada, caminul Comisiei Nationale Executive, precum si Cabildo, singura cladire ramasa din epoca coloniala.

Catedrala Metropolitana este pazita de doi soldati imbracati solemn, imobili in stilul palatului Buckingham, si gazduieste mausoleul generalului San Martin, eroul independentei argentiniene. Dupa ce admirati arhitectura monumentelor istorice si cladirilor in stiluri Art Nouveau si Art Deco din zona, asezati-va si profitati de frumoasa Cafe Tortoni.

Inaugurata acum mai mult de 150 de ani, cafeneaua este cea mai traditionala din oras, si este faimoasa pentru ca este frecventata de mari artisti, printre care faimosul cantaret de tango Carlos Gardel si scriitorul Jorge Luis Borges. In imprejurimi, merita sa aruncati o privire la Obelisc, Teatrul Colon, si sa va plimbati pe Calle Florida, aliniata cu magazine care vand tot felul de lucruri, de la articole de piele pana la bijuterii.

In extensia sa este localizata sofisticata Galerías Pacífico, gazduind magazine din cele mai bune marci internationale. Galeriile detin de asemenea Centro Cultural Borges, un loc cultural unde puteti invata un pic mai mult despre scriitor Jorge Luis Borges si puteti vedea alte expozitii si spectacole. Noaptea, Calle Florida este luata cu asalt de vanzatori stradali care ar face orice pentru a atrage turistii si a vinde obiecte de artizanat bune si ieftine.

Cea mai buna zi de vizitat San Telmo, cel mai vechi cartier din Buenos Aires, este duminica, atunci cand are loc targul stradal de antichitati. Pe langa antichitati, haine, portelan si obiecte de artizanat, cineva poate gasi o vasta selectie de restaurante si cafenele in jurul Pietei Dorrego, inima targului. Strada este de asemenea insufletita de cativa muzicieni si reprezentanti de strada.

Sinonim cu tangoul si cu fotbalul, cartierul La Boca atrage atentia cu casele sale vopsite in multe culori stralucitoare. In La Boca se gaseste stadionul de fotbal al Boca Juniors, echipa faimosului jucator Diego Maradona. Sa mergi la stadion este crucial pentru a lua legatura cu pasiunile fotbalistice ale portenhos, asa cum sunt numiti locuitorii din Buenos Aires (insemnand oamenii portului).

Vorbind de tangou, senzualul ritm argentinian poate fi savurat in mai multe feluri. Tanguerías sunt proiectate exclusiv pentru turisti si prezinta un spectacol uimitor cu orchestre si dansatori care dau reprezentatii in direct, cu cina inclusa. Milongas sunt baluri obisnuite frecventate de oameni de toate varstele, unde puteti invata primii pasi de tango.

In Caminito, strada pietonala de 100 de metri, turistii se pot bucura de reprezentatii de tango in strada sau in baruri. Strada a fost fondata de faimosul artist local Benito Quinquela Martin, care a incurajat localnicii sa isi vopseasca casele in multe culori si al carui studio din cartier a fost transformat intr-un muzeu (Museo of Bellas Artes de La Boca), cu cateva din operele sale si alte expozitii. In La Boca, merita de asemenea sa vizitati Fundación Proa, una dintre cele mai bune si noi galerii din oras.

Recoleta este una dintre cele mai aristocrate zone din oras, desi singurul lucru care atrage cel mai mult atentia este cimitirul local, unde se afla ramasitele Evitei Peron. Chiar si astazi, multi argentinieni se aduna in fata mausoleului sau pentru a jeli moartea liderului politic si „reprezentantul celor umili”. La nord de portile cimitirului puteti vedea biserica Nuestra Señora del Pilar, in stil baroc colonial, construita de iezuiti la inceputul secolului XVII.


Read more: http://www.travelwiz.ro/articole-turism/vibrantul-buenos-aires


Like it? Share with your friends!

515
352 shares, 515 points

Comentarii

comentarii