563
832 shares, 563 points

Viena este fără niciun dubiu unul dintre cele mai iubite orașe din Europa. Aici există o mulțime de obiective turistice încântătoare, pe care merită cu adevărat să le vizitezi. Te temi că o vacanța în capitala Austriei o să-ți lase o gaură în buget? Iată 10 lucruri excelente pe care le poți face la Viena gratis

Fă o plimbare prin Parcul Palatului Schoenbrunn

Palatul Schoenbrunn se numără printre cele mai populare atracții turistice din capitala Austriei. Acest lucru nici nu este de mirare, având în vedere că este un loc îmbibat de frumusețe și istorie. Ei bine, trebuie să știi că se numără pe lista de obiective pe care le poți vedea în Viena gratis.

Ca să fie totul clar, îți spunem că interiorul palatului nu se poate vedea decât contra cost, însă te poți plimba în voie prin minunatul parc de aici. O să te poți bucura de o mulțime de flori, plante, fântâni grandioase și sculpturi încântătoare. De asemenea, o să ai parte și de o priveliște superbă către măreața clădire.

Mai mult decât atât, Parcul Palatului Schoenbrunn este deschis și pentru cei care-și doresc să alerge sau să facă jogging. Pentru ei există trasee special amenajate, pe care le poți descoperi aici.

Vizitează Catedrala Sf. Ștefan

Catedrala Sf. Ștefan trebuie neapărat să se regăsească pe lista ta de atracții turistice gratis din Viena pe care să le vizitezi. Clădirea, a cărei construcție a început în 1137, a fost finalizată în 1160, iar pentru o bună perioadă de timp a fost cea mai înaltă clădire din Europa (136 de metri).

Construită în stil gotic și romanic, catedrala este la fel de spectaculoasă pe exterior, cât și pe interior. Înăuntrul ei sunt adăpostite o mulțime de obiecte culturale și istorice, inclusiv monumentul funerar al împăratului Frederic al III-lea.

Catedrala se poate vizita gratuit, zilnic. Atenție! Dacă dorești un tur cu ghid sau vrei să vezi catacombele trebuie să plătești bilet.

Încearcă un tur gratuit la Primăriei din Viena

Vrei să descoperi mai multe despre Viena și despre trecutul și prezentul administrativ al Capitalei Austriei? Atunci poți să alegi un tur gratuit al Primăriei din Viena. Acestea se țin săptămânal, în zilele de luni, miercuri și vineri, de la ora 13. Tururile sunt în limba germană, însă există și ghiduri audio traduse în engleză, franceză, italiana și spaniolă.
Dacă ai nevoie de un ghid audio trebuie să-ți lași buletinul sau pașaportul drept garanție. Astfel, asigură-te că ai la tine un act de identitate înainte de începerea turului.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-viena-gratis-10-lucruri-pe-care-le-poti-face-fara-sa-cheltui-bani


Like it? Share with your friends!

563
832 shares, 563 points

Comentarii

comentarii